KOOL WTF HIP

De ce 12 martie este o zi importantă în rock

File din istorie

În 1969, Paul McCartney se căsătorea la Londra cu Linda Eastman. Cavaler de onoare a fost fratele său, Mike “McGear” McCartney, însă niciun membru The Beatles nu a participat la ceremonie. Un an mai târziu Paul şi Linda înfiinţau trupa Wings.

În 1971, The Allman Brothers înregistrau un concert din New York care avea să devină celebrul dublu album, Live at the Fillmore East.

În 1998, Korn avea să trimită unui director de liceu din Michigan o cerere în care se cerea ridicarea pedepsei de suspendare a unui elev pentru că acesta a purtat un tricou cu trupa. În cerere i se cerea profesorului să nu mai facă în şcoală şi în împrejurimile acesteia comentarii defăimătoare la adresa trupei şi să se abţină să-şi mai "etaleze public" opinii privind calitatea muzicii Korn, acestea jignind toţi fanii acesteia.

În 2016, avionul personal al Iron Maiden, Boeing 747, s-a ciocnit pe pistă cu un autovehicul de tractare pe pista aeroportului din Santiago, Chile. Niciunul din membri trupei nu era la bord în momentul accidentului, dar doi angajaţi ai aeroportului au fost răniţi, iar avionul a fost grav avariat.

În 2004, Travis Barker, toboşarul Blink-182, şi-a rupt piciorul drept în urma unui accident pe care autocarul trupei l-a avut în Australia. În urma acestuia, Blink-182 a fost nevoită să anuleze atât toate concertele de pe continentul australian că şi alte două din Japonia şi Hawaii.

Iar în 1983, U2 ajungea pentru prima oară No.1 în topurile din Marea Britanie cu albumul War. Celebrul disc a staţionat în topuri nu mai puţin de 147 săptămâni.

Sursă: SixxSense

Share pe Facebook