KOOL WTF HIP

De ce 8 februarie e o zi importantă în istoria rockului

File din poveste

În 1969, Eric Clapton, Ginger Baker şi Steve Winwood anunţau formarea unei noi trupe. Alături de Rich Grech la bas, cei trei puneu pe picioare Blind Faith.

În 1973 a murit la doar 53 ani în urma unui infarct Max Yasgur, fermierul care a pus la dispoziţie locul în care s-a întâmplat în 1969 celebrul festival Woodstock.

În 1980, David Bowie a divorţat de Angie Bowie. Muzicianul a câştigat în acea zi şi custodia fiului lor, Zowie, dar pentru această înţelegere a trebuit să-i plătească fostei soţii 51 mii $.

În 1994, Oasis a fost nevoită să anuleze primul turneu internaţional, după ce membri trupei au fost deportaţi din Olanda. Băieţii au fost implicaţi într-o bătaie pe feribot, fapt care a dus ca o parte din ei să fie închişi într-o cameră de pe ambarcaţiune.

Şi în 2006, U2 a fost marea câştigătoare a nu mai puţin de 5 premii Grammy: două din ele au fost acordate la secţiunile Album of the Year, Rock Album of the Year pentru discul How to Dismantle an Atomic Bomb, un altul a fost acordat pentru piesa City of Blinding Lights la categoria Best Rock Song şi celelalte două au fost acordate pentru Best Rock Performance şi Song of the Year, cel din urmă fiind acordat pentru Sometimes You Can’t Make It on Your Own.

Share pe Facebook