KOOL WTF HIP

Despre cine e vorba de fapt în piesa The Beatles, "Martha"

"Hold your head up, you silly girl / Look what you've done", ceea ce cu siguranţă n-ai spune iubitei tale, decât eventual în momentul în care n-ai vrea să-ţi mai fie iubită.

Piesa celor de la The Beatles, Martha, este de fapt mai mult o piesă pe care Paul McCartney o cântă singur la pian, restul instrumentaţiei părând mai degrabă a fi pe locul doi.

S-a crezut iniţial, şi firesc, că piesa este despre o frumoasă reprezentată a sexului feminin.

Mai mult, ăi mai pasionaţi de The Beatles, au mers până într-acolo încât au lansat ipoteza conform căreia Martha este un nume de cod pentru iubita lui McCartney de la acea vreme, Jane Asher.

Ei bine, piesa este de fapt despre un câine ciobănesc, pe care McCartney îl avea de câţiva ani şi pe care îl iubea foarte mult. Acum trebuie să vă imaginaţi şi ce era în capul şi inima lui Paul, din momentul în care acesta exersa la pian câteva acorduri, până când a compus întreaga piesă.

Iar acest aspect explică şi mai bine versurile "Hold your head up, you silly girl / Look what you've done", ceea ce cu siguranţă n-ai spune iubitei tale, decât eventual în momentul în care n-ai vrea să-ţi mai fie iubită.

Share pe Facebook