KOOL WTF HIP

Ex. vocalistul Pantera, Phil Anselmo, spune că "The Great Southern Trendkill" a fost' un disc prea dark

Discul tocmai aniversează 20 ani de la apariţie.

Într-un interviu recent acordat unui radio din SUA, fostul front-man Pantera, Phil Anselmo, îşi aminteşte perioada în care discul The Great Southern Trendkill a fost înregistrat:

"Au fost vremuri interesante, vremuri în care experimentam. La nivel personal n-a fost însă ce-a mai fericită perioadă din viaţa mea. Am fost rănit, am făcut greşeli prosteşti exagerand cu medicamentaţia pentru durerile de spate pe care le aveam, m-am simţit jenat şi nu voiam să vad pe nimeni. Per total, am fost într-o stare foarte proastă. Cu toate astea am fost prezent cum am putut, de-a lungul înregistrării pieselor de pe disc. Eu sunt textier, prin urmare, pentru structura unei piese e nevoie întâi de text. Însă vocea am înregistrat-o departe de trupă, la un studio pe care Reznor îl avea la vremea aceea în New Orleans."

"Un jurnalist mi-a zis că "The Great Southern Trendkill" e un disc cam prea dark. N-am putut să-l contra-zic. La acea vreme, grunge-ul domina toată piaţa. Trupelor de heavy metal nu le rămânea decât să experimenteze. Asta am făcut şi noi. Şi cred c-am făcut cel mai bun heavy metal."

"Managerul nostru mi-a spus atunci să nu mă aştept la săli pline, pentru că puştimea ascultă altceva zilele asta. Complet greşit. Primul nostru concert după lansarea discului a fost sold out. Aşa că managerul să-şi bage opinia ...undeva" a continuat acesta.

În toamna lui 2016, The Great Southern Trendkill a reapărut la cea de a 20-a aniversare pe două discuri, unul fiind albumul original masterizat, celălalt conţinând înregistrări nelansate anterior.

Fostul baterist Pantera, Vinnie Paul Abbott, a declarat recent că The Great Southern Trendkill a fost un disc într-adevăr nebun pentru Pantera:

"A fost cel mai haotic, mai dezorganizat album pe care am făcut-o vreodată. Mai hilar a fost un telefon primit de la directorul casei de discuri, care ne-a zis să băgăm şi nişte rap de piese. Am răs. I-am zis că vom ajunge şi la asta. Până la urmă ne-a ieşit a fost un gigantic deget mijlociu ridicat împotriva industriei muzicale de la avea vreme"

Într-un târziu, iubita lui "Dimebag" Darrell Abbott, Rita Haney i-a sunat pe Vinnie Paul şi pe Anselmo să-şi rezolve neînţelegerile în onoarea lui Dimebag. Acesta a fost împuşcat mortal de către un nebun din public, în timpul unui concert cu proiectul Damageplan, în Ohio, în decembrie 2004.

Vinnie, care este fratele lui Dimebag şi Anselmo nu şi-au mai vorbit de când Pantera s-a destrămat în 2003. Relaţia acestora s-a deteriorat şi mai mult, când Vinnie a sugerat că nişte declaraţii ale lui Anselmo l-ar fi incitat pe ucigaşul lui Dimebag.

Sursă: Blabbermouth

Share pe Facebook