KOOL WTF HIP

În urmă cu 31 ani, Ozzy Osbourne a fost achitat în procesul sinuciderii unui fan

Acesta s-a împuşcat în timp ce asculta piesa "Suicide Solution"

Fie că vorbim de fanul Lamb of God care s-a aruncat de pe scenă direct în cap şi a murit, fie de cei doi adolescenţi care s-au împuşcat ascultând Judas Priest, sinuciderea este mereu o tragedie cumplită, iar faptul că muzicienii sunt implicaţi în procese privind aceste morţi inutile nu este o bucurie pentru nimeni.

Ozzy Osbourne n-a fost nici el ferit de astfel de drame. În 1984 un adolescent din California pe numele său, John McCollum, în vârstă de 19 ani, s-a împuşcat în cap într-o noapte cu un pistol în timp ce asculta piesa Suicide Solution.

În octombrie 1985 părinţii acestuia l-au acţionat pe Ozzy Osbourne în judecată, considerăndu-l vinovat pentru includerea piesei pe albumul Blizzard of Ozz din 1980, susţinând că o astfel de piesă poate încuraja sinuciderea. Alături de Ozzy în proces au mai fost implicate şi casele de discuri Jet şi CBS pentru promovarea albumului.

McCollum avea grave probleme emoţionale şi abuzase de alcool când a ales să-şi ia zilele.

În cadrul procesului, Ozzy Osbourne a subliniat în permanenţă că piesa Suicide Solution a fost scrisă ca să tragă un semnal de alarmă privind riscul abuzului de droguri şi alcool.

Pe 7 august 1986, Osbourne a fost achitat, judecătorul John Cole invocând Primul Amendament privind libertatea de a scrie un cântec despre sinucidere. De asemenea, verdictul a fost că piesă nu conţine un mesaj clar în care suicidul este încurajat.

De asemenea, Cole a mai subliniat că şi dacă piesa ar fi încurajat suicidul, Ozzy Osbourne ar fi avut dreptul constituţional să o facă.

Sursă: Loudwire

Share pe Facebook