KOOL WTF HIP

Iron Maiden - "The Number of the Beast" - incredibila poveste din spatele albumului

"Am ştiut de atunci că piesele de pe acest disc erau speciale" Bruce Dickinson

În vara lui 1981, Iron Maiden a luat decizia de al înlocui pe vocalistul Paul Di'Anno.

La vremea aceea Di'Anno era un erou al metalheads-ilor acelor vremuri, iar concedierea sa a fost o dezicie riscantă şi a neliniştit mulţi fani ai trupei, mai ales că primele două albume alături de vocalist le asigurase oareşice succes.

Expulzarea acestuia avea să marcheze sfârşitul unei ere.

În decembrie 1981, publicaţia Kerrang! Magazine publica o listă cu cele mai bune trupe, din care, spre surprinderea multora, Iron Maiden lipsea.

Acest lucru se pare că n-a scăpat atenţiei basistului Steve Harris, dar la acel moment avea lucruri mai importante pe care trebuia să se focuseze. Mai exact, alături de colegii de trupă, acesta înregistra noii piese într-un studio din East London, alături de noul vocalist, care atunci avea doar 23 ani, Bruce Dickison.

În martie 1982, Iron Maiden avea pur şi simplu să rupă gura târgului cu albumul The Number of the Beast, unul din discurile care, pe lângă faptul că a reinventat sound-ul formaţiei, râmâne şi azi unul din cele mai marcante din istoria heavy metal. Practic, a fost nevoie de doar 4 luni ca acest album să existe.

"Am ştiut de atunci că piesele de pe acest disc erau speciale. Dar dacă am fi ştiut şi că despre acesta se va spune că este unul din cele mai bune discuri heavy metal, am fi dat-o cu siguranţă de gard" declara Dickinson câţiva ani mai târziu depsre The Number of the Beast.

E greu de presupus acum cum ar fi arătat istoria Iron Maiden, dacă Paul Di'Anno ar fi fost încă vocalistul trupei.

Şi, deşi Dickinson a părăsit la un moment dat în anii 90 trupa, preţ de două albume, până la urmă prezenţa sa în rolul de vocalist s-a dovedit a fi mariajul perfect care funcţionează şi în ziua de azi.

Share pe Facebook