KOOL WTF HIP

John Lennon a contestat într-o scrisoare deschisă implicarea lui Yoko Ono în divorţul său de prima soţie

Aceasta a fost scoasă la licitaţie

Într-o scrisoare deschisă către prima sa soţie, Cynthia Powell, John Lennon a contestat implicarea lui Yoko Ono în decizia divorţului.

Liderul trupei The Beatles s-a căsătorit cu prima sa soţie, Cynthia, în 1962 şi a divorţat în 1969, după aparentul motiv al relaţiei acestuia cu Yoko Ono. Cei doi au avut împreuna un singur fiu, Julian.

Scrisoarea către Cynthia a fost scrisă de Lennon în 1976, ca răspuns a cărţii A Twist of Lennon, pe care aceasta a publicat-o în News Of The World, conform Billboard.

Intitulată "O scrisoare deschisă către Cynthia Twist", Lennon a folosit numele de familie al celui de al treilea mariaj al primei soţii.

"Dragă Cynthia, după cum foarte bine ştii, mariajul nostru s-a încheiat cu mult înainte că eu să consum LSD sau să apară Yoko Ono...şi asta este realitatea."

"Memoria ta îţi joacă feste. Povestea ta despre prima noastră experienţă împreună cu LSD este foarte vagă, iar pe celelalte petrecute tot împreună se pare că le-ai uitat cu totul."

Lennon a mai adăugat că Cynthia l-a vizitat împreună cu fiul lor, Julian, la Los Angeles, în timp ce el nu locuia cu Ono încă. Acesta a precizat că în acea zi fosta lui soţie l-a rugat să se recăsătorească şi/sau să mai facă un copil împreună.

De asemenea, Lennon a ţinut să sublinieze că nu o învinovăţeşte pentru că a încercat să scape de trecutul ei cu el, dar i-a sugerat că pentru asta ar fi fost decent să evite să vorbească cu presa de scandal.

Scrisoarea să încheie cu John Lennon spunând: "Am avut câţiva ani frumoşi împreună, dar până la urmă povestea nostră s-a dovedit a fi, cum spune Dylan, doar o simplă întorsătură de destin."

În prezent scrisoarea originală a fost scoasă la licitaţie, aceasta pornind de la 7.900$, echivalentul a 6,085£. Licitaţia se încheie azi, 9 august.

Sursă: NME

Share pe Facebook