KOOL WTF HIP

Liderul Metallica, James Hetfield: "Încă nu îmi vine să cred că Lou Reed a vrut să colaboreze cu noi"

“Sunt mândru c-am făcut acest album."

Discul a născut mari controverse între fanii Metallica. Nu au fost prea mulţi cei care au găsit inspirată combinaţia sound-ului abraziv al băieţilor de la Metallica şi versurile fostului front-man Velvet Underground. La mai puţin de cinci ani de la lansarea sa, discul nu s-a vândut decât in 35.000 exemplare în Statele Unite.



Hetfield a adus un plus de detalii despre cum a fost colaborarea cu Lou Reed:

A fost cu caracter foarte puternic şi, ca orice artist, foarte nesigur pe el şi destul de afurisit. Nu îi era frică să spună ce gândeşte.
A fost un moment în care Lars (Ulrich n.a.) i-a spus Ai incredere in mine! Răspunsul a venit prompt: Să te fut! Nu am incredere in nimeni. A trebuit să ne purtăm cu mânuşi cu el. Dar am reuşit până la urmă să ne câştigăm încrederea unul in celălalt.


Hetfield susţine in continuare că nu are nici cel mai mic regret c-au scos acest disc pe piaţă:

Sunt mândru c-am făcut acest album. A fost distractiv, am fost o aventură. Şi există foarte multe trupe pe care astfel de experimente le omoară, pur şi simplu. La noi există o anume loialitate faţă de trupă. Nimic nu ne poate ucide. Fie că vorbim de moartea lui Cliff Burton, fie că vorbim despre plecarea lui Jason Newsted, fie că vorbim despre Another Kind of Monster, a existat mereu acel ceva care ne-a ţinut impreună şi am supravieţuit. Aşa şi cu Lulu. Ne-a apropiat şi mai mult. ”

Chitaristul Kirk Hammet s-a declarat dezamăgit de faptul că majoritatea fanilor trupei nu au apreciat discul:

Îmi place foarte mult acest disc. E regretabil când constaţi că majoritatea oamenilor văd lucrurile diferit faţă de cum le vezi tu. Nu am ce sa fac altceva, decăt să ţin pentru mine ce iubesc. Dacă oamenilor le place acest disc, bine, dacă nu, şi mai bine. E doar muzică. “

În 2012, Ulrich opina despre LuluMetallica a fost prinsă cu garda jos.

Acest disc a fost primit cu foarte multă ură. Şi ea a fost îndreptată împotriva lui Lou Reed, care e un om foarte special. Lumea nu prea a fost pregatită să asculte abrazivele noastre riff-uri combinate cu poezi abstracte ale boemiei germane de acum 150 ani

Lou Reed a murit in octombrie 2013, la vârsta de 71 ani, la cinci luni după ce făcuse un transplant de ficat.


Sursa: Blabbermouth

Share pe Facebook