KOOL WTF HIP

Membrii The Beatles au fost printre primii susţinători ai legalizării marijuanei

Paul McCartney a fost unul dintre susţinătorii financiari ai unui proiect în acest sens

Discuţiile, dezbaterile şi, nu de puţine ori, isteriile privind consumul sau legalizarea marijuanei nu se vor termina prea curând. Însă când te afli în vreo ţară în care acesta este legalizat şi îţi bagi un joint între buze, ar trebui să ştii că această libertate se datorează şi celebrei trupe The Beatles.

Conform The Beatles Bible, membrii trupei şi managerul trupei, Brian Epstein, au fost printre cei 64 de semnatari ai unei petiţii care cereau o dezbatere publică privind consumul de marijuana, fapt care a ocupat o pagină întreagă în publicaţia London Times din 24 iulie, 1967. Iniţiativa celor 64 a pornit de la faptul că fotograful şi fondatorul International Times, John Hopins, a primit o condamnare la închisoare de 9 luni pentru posesie de marijuana.

Semnatarii petiţiei şi-au argumentat iniţiativa prin aceea că marijuana este un drog uşor, mult mai puţin nociv decât alcoolul şi că acesta este consumat adesea în universităţi şi printre cei care obişnuiesc să se delecteze cu acest drog uşor se află scriitori, profesori, medici, oameni de afaceri, muzicieni, oameni de ştiinţă şi chiar preoţi, prin urmare, oameni cu un anumit tip de educaţie care nu pot fi calificaţi drept "şomeri drogaţi".

Deşi niciunul din cei patru membrii The Beatles n-a participat la dezbatere, semnăturile lor au fost date pe lista susţinătorilor consumului de cannabis cu ceva urme de îndoială. Mai mult, Paul McCartney, care a sprijnit financiar această iniţiativă, a sperat în zadar ca susţinerea sa să rămână anonimă, temându-se de o reacţie a opiniei publice împotriva The Beatles. Teama sa s-a dovedit însă a fi una nefondată.

Iniţiativa grupului celor 64 de susţinători a legalizării consumului de marijuana a născut aprige dezbateri publice la acea vreme, având în cele din urmă ceva rezultate, respectiv reducerea pedepsei pentru posesie de la 10 ani la 5, iar instanţa de judecată i-a recunoscut lui Hopins, fondatorul International Times, că reprezintă mult mai mult pentru societate decât un oarecare drogat.

Sursă: Ultima Classic Rock



 

Share pe Facebook