KOOL WTF HIP

Momentul în care Rob Halford, vocalistul Judas Priest, s-a declarat gay

"A fost un moment extraordinar"

În cadrul unui interviu acordat pentru emisiunea The Freaks With Kenny And Crash a unui post de radio din Phoenix, Arizona, vocalistul Judas Priest, Rob Halford,a vorbit despre discriminarea sexuală a comunităţilor LGBT care încă mai există în anumite părţi ale lumii.

Halford a dezvăluit public că este gay în urmă cu 20 ani: "Eram departe de Judas Priest. Cântam atunci cu chitaristul John 5 în Two, care e acum cu Rob Zombie. Dădeam un interviu obişnuit pentru MTV. Se întâmpla în 1998, şi am rostit fraza: "Vorbind despre cum e să fie gay în lumea metal", moment în care intervievatorului i-a căzut clipboard-ul din mână. Era o mare ştire la vremea aceea. Apoi m-am dus spre hotel, gândindu-mă că acum o să ducă totul de râpă."

"Reacţia oamenilor a fost însă o surpriză. Am primit foarte multe mesaje, scrisori, faxuri de susţinere de la oamenii din comunicatea metal. A fost un moment fantastic pentru mine şi a fost un moment la fel de fantastic pentru metal.", a continuat Halford.

"Mult timp metalul a fost considerat un soi de paria în rock and roll. Practic, am arătat lumii că noi, comunitatea metaliştilor, cum ne numim, suntem de fapt mult mai toleranţi, deschişi la minte şi iubitori. Din acest punct de vedere, a fost un moment extraordinar."

Revenind în zilele noastre, vocalistul Judas Priest a vorbit de faptul că încă există un mare grad de intoleranţă faţă de homosexualitate în multe locuri pe glob:

"Sunt foarte furios şi frustrat. Suntem în 2017. Să fii homosexual nu este o alegere, este ceea ce eşti. Trăim într-o societate care ne oferă şansa egalitarismului. Chiar şi America mai are un lung drum în acest sens. Nu mai vorbesc de alte locuri de pe planetă, unde homosexualii sunt chiar spânzuraţi pentru ceea ce sunt. Prin urmare, nedreptăţiile pe care homosexualii le întâmpină sunt la fel care cele pe care le au oamenii de culoare, nemaivorbind de intoleranţa religioasă."

După apariţia albumului Painkiller în 1990, Halford a vrut să aibă şi o carieră solo, dar colegii din trupă n-au fost de acord, motiv pentru care vocalistula părăsit grupul. Judas Priest l-a înlocuit pe acesta cu Tim "Ripper" Owens în 1996, alături de care a scos albumele Jugulator în 97 şi Demolition în 2001.

În 2003, Halford a revenit în Judas Priest.

În prezent trupa lucrează la un nou material, alături de producătorul Tom Allom.

Sursă: Blabbermouth

Share pe Facebook