KOOL WTF HIP

Municipalitatea insulei greceşti Hydra a numit o stradă după numele lui Leonard Cohen

Artistul avea o casă aici cumpărată în anii 60 cu 1500 $

Municipalitatea insulei greceşti Hydra a numit o stradă după faimosul muzician canadian, Leonard Cohen, care a avut o casă pe această insulă în Golful Saronic.

De asemenea, municipalitatea a organizat şi un eveniment de comemorare a lui Cohen care a iubit această insulă, dezvelind o piatră funerară donată de Forumul Internaţional - Prietenii lui Loenard Cohen.

Pe 10 iunie un grup local i-a cântat muzica în portul insulei. De asemenea, tot weekendul trecut pe insulă s-a organizat o întâline a fanilor lui Cohen din întreaga lume.

Strada în care artistul avea casa îi poartă numele acum.

Leonard Cohen şi-a cumpărat această casă veche din secolul XIX în vara anului 1960 la preţul de 1500 $, banii fiind împrumutaţi de la mama lui, care a ţinut să-i spune c-a facut cea mai bună alegere din viaţa lui.

Cumpărarea acesteia n-a fost tocmai un lucru simplu, Cohen având nevoie de prietenului său Demetri Gassoumis pe post de translator şi sfătuitor. Casa este văruită în alb, are cinci camere dispuse pe mai multe niveluri, iar când a fost cumpărată de artistul canadian, aceasta nu avea nici electricitate, nici apă curentă sau instalaţie sanitară.

Iată cum îî descria Leonard Cohen casa din Hydra mamei sale:

"Am o terasă mare cu vedere la muntele impunător şi la casele albe şi strălucitoare. Camerele sunt mari şi răcoroase, cu ferestre adânci în zidurile groase. Presupun că de 200 ani, generaţii întregi de oameni ai mării au locuit aici. Voi lucra la această casă câte puţin în fiecare an şi într-o zi va fi întocmai ca un conac. Locuiesc în vârful dealului şi viata pare neschimbată aici de sute de ani. Aud pe străzi vânzători ambulanţi care par să aibă o muzicalitate aparte. Mă trezesc dimineaţa, în jur de 7 şi lucrez până la prânz. Dimineţile sunt foarte frumoase aici, dar îmi place şi căldura. Iar Marea Egee este la 10 minute de uşa mea."

Este un loc în care să-ţi trăieşti singurătatea, cu măgari care merg agale, apă rece şi lămpi cu gaz. Nici în ziua de azi maşinile nu au voie pe insulă.

În casa sa din Hydra, Cohen a petrecut câţiva ani cu iubita sa, Marianne şi a scris multe din celebrele sale opere.

Legendarul poet, scriitor şi cântăreţ, Leonard Cohen a murit pe 11 noiembrie 2016 la vârsta de 82 ani.

Sursă: keeptalkinggreece.com

Share pe Facebook