KOOL WTF HIP

Nick Cave a vorbit prima oară despre durerea pierderii fiului său

Se numea Arthur, avea 15 ani, a murit pe iulie 2015

Nick Cave & The Bad Seeds a pornit de curând într-un nou turneu, primul în trei ani de la moartea fiului său din iunie 2015.

Drama familiei a devenit ulterior subiectul filmului documentar, One More Time With Feeling, care arată de asemenea în paralel şi înregistrarea celui mai recent album, Skeleton Tree.

Într-un recent interviu acordat pentru The Guardian, Nick Cave a spus: "Trebuie să vorbim despre Arthur, nu? Adevărul e că sunt lucruri pe care le-aş spune, dar îmi este foarte frică să o fac."

Artistul a continuat să vorbească despre dificultatea prin care trece în procesul compunerii de noi piese:"Este un lucru aproape fizic care umple spaţiul şi care pare imposibil de depăşit. Acesta n-a mai lăsat nici un pic de spaţiu pentru luxul creaţiei"

"Am scris foarte multe piese după moartea lui Arthur, dar simt asta ca o trădare faţă de momentul prin care trecem sau poate chiar mai rău, o trădare faţă de însuşi fiul meu. Parcă piesele nu mai au emoţia care trebuie, aşa c-am renunţat la ele. Dar plutesc în jurul meu. Dar am scris multe piese noi. Foarte multe", a continuat Cave.

"E greu de spus ceva care ar putea fi de ajutor", a adăugat acesta. "Oamenii îmi spun adesea că nu-şi pot imagina durerea pe care o simţi când îţi piezi copilul, dar eu cred că da, îşi pot imagina. Se spun multe despre suferinţă, cel mai adesea că eşti singurul care poţi să depăşeşti momentul. Se pare că eu nu sunt în stare s-o fac. Singurul lucru cu adevărat înduioşător care s-a întâmplat după moartea lui Arthur a fost reacţia oamenilor care a fost cu adevărat extraordinară. Sunt oameni pe care nu i-am cunoscut vreodată, care au venit spre mine mai ales prin intermediul social media, oameni cărora le place muzica mea. Andrew [Dominic-regizorul documentarului One More Time with Feeling] a ştiut foarte bine să sublineze acest aspect şi pentru asta îi voi rămâne mereu dator. Emoţia oamenilor, tristeţile lor, felul în care mi-au scris, toate acestea au fost de un ajotor nesperat pentru mine şi familia mea."

"Iniţial am crezut că nu voi mai putea vreodată să apar în public. Acesta a fost primul impuls. Să mă ascund. A fost o forţă dincolo de puterile mele care practic ne-a salvat. Desigur, poate părea ceva aproape eroic să suferi în intimitatea ta, să rămâi blocat în propriile memorii. Pare aproape o nobleţe. Am înţeles acest lucru. Dar este o iluzie şi încă una foarte periculoasă şi viaţa de poate pune în astfel de situaţii. Eu şi soţia mea am înţeles foarte bine acest aspect şi suntem foarte vigilenţi. Avem grijă unul de altul să nu ne izolăm de lume."

De asemenea, Cave a ţinut să adauge că nu vrea ca suferinţa sa să împiedice viitorul trupei sale: "Ar fi nedrept să aibă şi alţii de suferit de pe urma unei drame care cu le aparţine. Nu vreau nici ca spectacolele mele să fie ca o eternă dramă. Vreau să fie înălţătoare şi inspiraţionale. Nimeni nu trebuie să plece de la un concert de al meu plin de o empatie contagioasă, ci să se simtă foarte bine după. Pe scenă mă simt minunat. Şi publicul trebuie să fie la fel. Piesele sunt un lucru foarte bizar. Au răbdare cu noi şi pe măsură ce le asculţi trecând prin viaţă, îşi schimbă sensul."

Pe 15 iulie 2015, Arthur Cave a căzut de pe o stâncă înaltă de peste 18 metri şi a murit. Conform raportului poliţiei, acesta consumase marijuana şi LSD şi era complet dezorientat în momentul accidentului.

În septembrie, Nick Cave & The Bad Seeds va concerta în Europa. Iar de curând a apărut pe piaţă Lovely Creatures - Best Of...

Sursă: NME

Share pe Facebook