KOOL WTF HIP

Povestea a două concerte memorabile în Londra ale lui Bob Marley

"Toţi de pe scenă eram high de la reacţia publicului"

Pe 17 şi 18 iulie, 1975, Bob Marley avea să susţină la Lyceum Theathre în Londra două concerte care săau dovedit a fi mai mult de oarecare cântare transcedentală: a fost momentul triumfător al lui Marley care se afla în primul său turneu ca artist solo şi care avea să ajungă peste noapte star internaţional.

De asemenea, cele două concerte aveau să-i promoveze în Top 40 Hit piesa No Woman, No Cry.

"Concertele la Lyceum au fost magice", îşi aminteşte Neville Garrick, prieten al lui Bob Marley, care la avea vreme era light designerul şi art-directorul trupei acestuia.

"Era o clădire veche cu o acustică nu tocmai bună. Dar oamenii s-au înghesuit, au ocupat toate locurile şi şi-au manifestat entuziasmul de la primele acorduri ale trupei."

Casa de bilete era una foarte mică şi a fost practic asaltată de peste 3000 de oameni, fapt care a făcut ca unii dintre ei să rămână pe afară.

Deşi la faţa locului efective ale poliţiei formaseră un lanţ, unii fani au forţat ieşirile de incendiu şi au intrat la concert, astfel încât toţi cei prezenţi stăteau practic umăr la umăr şi era aşa de cald încât picături de condens începuseră să cadă din tavan.

Marley a apărut în faţa publicului întocmai ca un profet, scuturându-şi dreadurile şi a început concertele cu No Woman, No Cry. Publicul a început să cânte refrenul de la primele acorduri, înainte ca Marley să rostească vreun cuvânt.

"Toţi de pe scenă eram high de la reacţia publicului", îşi aminteşte basistul Aston Barrett.

Share pe Facebook