KOOL WTF HIP

Povestea piesei "Space Oddity" a lui David Bowie

Se împlinesc 48 ani de la lansarea acesteia

David Bowie şi-a petrecut bună parte din anii 60 încercând cu determinare să devină un muzician cu notorietate. A colaborat cu grupuri precum The Manish Boys şi Davie Jones, cu The King Bees, a scos şi un single solo precum The Laughing Gnome, dar nimic nu părea să meargă cu trebuie.

Şi a venit momentul în care s-a întâmplat să lucreze cu producătorul lui Elton John, Gus Dudgeon şi aşa a apărut Space Oddity. Balada despre astronautul Major Tom şi-a grăbit apariţia ca să corespundă cu lansarea lui Apollo 11 şi aterizarea sa pe lună, piesa fiind folosită de BBC cănd a transmis evenimentul.

"În Anglia mereu s-a crezut că piesa a fost scrisă pentru acest eveniment, dar n-a fost aşa", a declarat Bowie pentru Performing Songwriter.

"Piesa a fost scrisă pentru c-am văzut la acea vreme de câteva ori filmul 2001 pe care l-am găsit fascinant. Eram foarte fumat şi am avut câteva revelaţii. Iar cântecul a venit de la sine. Apoi piesa a fost aleasă de televiziunea britanică că backgrund pentru aselenizare. Sunt sigur că nu i-au ascultat deloc versurile, dar bineînţeles mă bucur că au difuzat-o", a concluzionat acesta.

Sursă: Rolling Stones

Share pe Facebook