KOOL WTF HIP

Povestea urâtă din spatele celebrului album Whitesnake din 1987

"L-am aşteptat la studio să discutăm. Jur pe Dumnezeu, s-a suit în maşină şi a fugit de mine." chitaristul John Sykes

Într-un interviu acordat publicaţiei Rock Candy, de către fostul chitarist Whitesnake, John Sykes, povesteşte cum s-a rupt colaborarea între el şi liderul trupei, David Coverdale, pe vremea când înregistrau clasicul album din 1987, Whitesnake.

"La acea vreme, Coverdale şi-a găsit toate scuzele cu putinţă să nu-şi înregistreze părţile vocale. Ba era vremea de vină, ba microfonul nu era bun. Cred sincer că avea mari probleme cu nervii."

Sykes, care este co-autor la piesele de pe acest album, inclusiv mega hiturile Still Of The Night şi Is This Love?, alături de basistul Neil Murray şi toboşasul Aynsley Dunbar, au fost concediaţi din trupă, înainte chiar ca albumul să apară.


Coverdale şi-a găsit alţi instrumentişti ca să poată face turneul de promovare al albumului.

"David nu ne-a spus absolut nimic despre decizia sa de a ne da afară din trupă", povesteşte Sykes. "Prin urmare, l-am aşteptat la studio să discutăm. Jur pe Dumnezeu, s-a suit în maşină şi a fugit de mine. S-a ascuns de mine. Apoi a venit cu scuza că Geffen, casa de discuri, l-a forţat să ne dea afară. Ştiam că minte. Apoi a adăugat că a compus într-un procent de 95% părţile de chitară. El abia ştie să ia două acorduri."

În 2017 se împlinesc 30 ani de la apariţia celebrului album. Dacă David Coverdale intenţionează să facă o aniversare în acest sens, cu siguranţă chitaristul John Sykes nu va fi prezent.

"Ştiu că David a declarat recent că el şi cu mine să lucrăm împreună la un proiect în afara Whitesnake. Este complet fals. Nu vrea să mai vorbesc vreodată cu el."

Sursă: Blabbermouth
 

Share pe Facebook