KOOL WTF HIP

Primele 10 albume metal în preferinţele lui Prince of fuckin' Darkness, Ozzy Osbourne

Lui Ozzy nu-i place termenul "heavy metal", "pentru că în categoria asta intră trupe de la Poison la Black Sabbath, iar eu chiar cred că e o diferenţă".

Ar fi caraghios să ne apucăm să explicăm cine este Ozzy Osbourne şi ce reprezintă aportul său la muzica în general şi la heavy metal în special. Publicaţia Rolling Stone a făcut un top 100 al celor mai bune albume heavy metal din toate timpurile, constatând că albumele Black Sabbath cu Ozzy sau cele solo sunt în preferinţele de top ale tuturor artiştilor chestionaţi.

Despre primul album Black Sabbath se spune c-a inventat, pe bună dreptate, heavy-metal-ul. Amuzant e că lui Ozzy nu-i place termenul, "pentru că în categoria asta intră trupe de la Poison la Black Sabbath, iar eu chiar cred că e o diferenţă".

A luat în turneu cu el trupe precum Metallica, Motörhead sau Mötley Crüe, pe când acestea erau încă debutante. A împărţit scena cu Slipknot, Tool, Pantera, Slayer şi mulţi alţii.

Mai jos găsiţi 10 albume din preferiţele de top ale lui Ozzy. Şi niciunul din ele nu îi aparţine:

AC/DC Highway to Hell (1979)



"Îl iubesc pe Brian Johnson, dar pentru mine Bon Scott a fost cel mai bun vocalist pe care AC/DC l-a avut vreodată. Albumul ăsta îmi dă dependenţă"

ALICE IN CHAINS Facelift (1990)



"Fascinant album de debut. Man in the Box este o piesă clasică. Iar Layne Staley a fost un tip adorabil. E păcat că n-a putut să-şi învingă demonii"

GUNS N' ROSES Appetite for Destruction (1987)



"Unul din cele mai izbutite albume de debut din toate timpurile. Nicio piesă nu e de umplutură. Nu mă satur să-l ascult"

JUDAS PRIEST British Steel (1980)



"Ce pot să spus, băieţii din Judas Priest nu sunt numai prietenii mei şi concetăţenii mei din Birmingham, dar şi una din cele mai bune trupe de metal din toate timpurile. Albumul ăsta conţine Living After Midnight, Breaking the Law şi Metal Gods. British Steel este un clasic şi trece oricând testul timpului"

LED ZEPPELIN Led Zeppelin IV (1971)



"Mereu am fost un fan înfocat Led Zeppelin. Toate albumele lor de studio rămân de referinţă, iar în particular acesta este favoritul meu dintotdeauna"

MEGADETH Rust in Peace (1990)



"Nu am realizat vreodată ce mare trupă este Megadeth, până n-am ascultat acest disc"

METALLICA Master of Puppets (1986)



"I-am luat în turneu imediat după ce au scos Master of Puppets. Albumul ăsta e o piatră de hotar pentru heavy metal"

MOTÖRHEAD Ace of Spades (1980)



"Albumul ăsta a aşezat Motörhead în vârf. Ace of Spades este Paranoid-ul lui Motörhead. E unul din cele mai mari imnuri rock. Pentru mine o trupă nu există până cu are un un imn al ei. Şi Ace of Spades e imnul lor"

PANTERA Cowboys From Hell (1990)



"Băieţii ăştia sunt unii din cei mai mari petrecăreţi cu care am fost în turneu. Iar chitara lui Dimebag este dărâmătoare pe discul ăsta, care n-ar trebui să-i lipseasă din din colecţie niciunui pasionat de heavy metal"

ROB ZOMBIE Hellbilly Deluxe (1999)



"Cu Rob Zombie am fost de câteva ori în turneu. E un adevărat artist din toate punctele de vedere, iar Hellbilly Deluxe, în opinia mea, e cel mai bun disc al lui Rob"

Sursă: Rolling Stone

Share pe Facebook