KOOL WTF HIP

Radiohead a încercat să se inspire din Dalek "Doctor Who" pentru coperta albumului ‘A Moon Shaped Pool’

Aşa declară artistul Stanley Donwood, cel răspunzător de design-ul discurilor Radiohead

Designer şi scriitor, Stanley Donwood a dezvăluit într-un recent interviu că a avut ideea de a crea o opera de artă inspirată din roboţii extratereştrii Dalek pentru coperta celui mai recent disc Radiohead, A Moon Shaped Pool, dar că din păcate abilităţile tehnice nu le-a permis acest lucru.

N-am avut încotro decât să ne jucăm cu nişte cantităţi mari de vopsea şi să lăsăm vântul să facă ce vrea cu vopseaua pe pânză. Am cam eliminat factorul uman din această pictură. a declarat acesta.

"Pe unele pânze s-au aşezat gunoiaie, dar am dat iar cu vopsea alba şi am lăsat din nou vântul să lucreze. A fost un experiment şi prin-un process de editare, rezultatul final e mulţumitor, a dezvăluit Donwood."

Despre cum funcţionează colaborarea cu liderul Radiohead, Thom Yorke, Donwood a spus că, rezumând grosonal, fiecare este un cumplit critic al celuilalt şi continuă aşa împreună până când ajung la un rezultat care să le convină amândurora.

"E o competiţie despre cine îşi dovedeşte supremaţia, dar într-un mod artistic", a concis acesta.

Donwood a explicat, de asemenea, de ce Radiohead a decis să-şi şteargă toate conturile social media

"Ne-a venit ideea într-un pub şi această acţiune s-a dovedit mult mai eficientă decât ne-am imaginat. Sincer, nu ne-am imaginat ca oamenii să aibă aşa o reactive nebunească la faptul că Radiohead  s-a autoşters de pe internet. Dar a funcţionat foarte bine. A fost o modalitate de a scăpa de tot ce era înainte, o soluţie practică la ceea ce părea a fi o problemă complicată. Iar rezultatul s-a dovedit a fi distractiv, creativ, genial", a declarat Stanley Donwood.

Între timp Radiohead şi-au confirmat prezenţa la Coachella Festival 2017.

Sursă: NME

Share pe Facebook