KOOL WTF HIP

Reacţiile muzicienilor după moartea lui David Bowie

"Mereu a fost o competiţie între noi. Niciodată aceasta n-a fost viciată de animozităţi" – Mick Jagger

Azi se împlineşte un an de la trecerea în nefiinţă a unuia din cei mai mari muzicieni ai lumii. Cu plecăciune, trebuie să fim recunoscatori că am fost contemporani cu un artist de calibrul lui David Bowie.

Hai să vedem câteva vorbe despre acesta din partea câtorva personalităţi din lumea muzicală care l-au cunoscut:

"Am jucat rolul unui rock star, dar nu sunt unul cu adevărat. David Bowie este pentru mine ceea ce trebuie să fie un rock-star", a declarat front-man-ul U2, Bono.

"Mereu a fost o competiţie între noi. Niciodată aceasta n-a fost viciată de animozităţi" – Mick Jagger


Unul din mesajele cele mai emoţionante a venit de la Brian Eno:

"Am primit un e-mail de la el cu şapte zile înainte să moară. Era amuzant ca întotdeauna, la fel de ireal, cu foarte multe jocuri de cuvinte. Mi-a mulţumit pentru vremurile noastre bune. Şi s-a semnat Zori. Acum îmi dau seama că-şi lua la revedere."

"Prietenia mea cu David a fost ca o lumină în viaţa mea. N-am mai întâlnit vreodată o persoană atăt de strălucitoare. În ceea ce a făcut, a fost cel mai bun", a spus Iggy Pop.



Tina Turner: "O bucată din inima mea s-a sfărâmat. Nu numai că a fost David un pasionat susţinător al carierei mele, dar, şi mai important, o persoană foarte specială în viaţa mea. O pictogramă. prieten de neinlocuit. O să-mi lipsească."


"Ai fost idolul meu,ai devenit mentorul meu şi prietenul meu. Am învăţat foarte multe de la tine, doar şi privindu-te cântând. Întotdeauna ai avut timp pentru mine. Ai crezut în Placebo, ne-ai luat sub aripa ta şi ne-ai înzestrat cu atât de multe oportunităţi fantastice. Fără tine, sub să fim sub tutela ta, fără înţelepciunea ta, nu cred că aş fi unde sunt astăzi, ca artist, dar, de asemenea, ca om. Pentru că voi fi veşnic recunoscător." - Brian Molko


Întocmai ca şi pentru Iggy Pop în anii 70, se pare că pentru front-man-ul Nine Inch Nails, Trent Reznor, Bowie s-a dovedit un real salvator:

Eram împreună în turneu. Sincer, eram un dezastru la acea vreme. Eram orbit de faima pe care mi-o oferea Nine Inch Nails, dar aceasta devenise copleşitoare. Întâlneam mult prea multă lume şi trebuia să găsesc în permanenţă echilibrul între a găsi resursele necesare de a achita factura la gaz şi de a fi impecabil pe scenă în faţa a mii de oameni. N-am reuşit decât să-mi găsesc refugiul în droguri şi alcool, pentru că aşa am crezut că pot face faţă la toate acestea. Pe măsură ce cariera mea era în plină ascensiune, schelele pe care aceasta se susţinea cădeau una câte una. N-am fost conştient cât de nesăbuit şi auto-distructiv eram de fapt.

Când l-am întâlnit pe David, am aflat că şi el trecuse prin asta. Şi era senin şi împăcat cu sine însuşi, cu o soţie incredibilă şi o frumoasă poveste de dragoste. Au existat nu puţine momentele în care eu şi David am rămas singuri la vorbe. Iar el mi-a cadorisit cu adevărate vorbe pline de înţelepciune care au însemnat enorm pentru mine Ştii, există şi un drum mai bun, decât să cazi în disperare sau moarte, să ajungi la fundul sacului
.”

Reznor a continuat:

Unul din cele mai importante momente din viaţa mea au fost alături de David Bowie, în timp ce cântam Hurt. Nu-mi venea să cred că împart aceeaşi scenă cu unul din cei mai influenţi artişti din viaţa mea, cântând o piesă pe care am scris-o la mine în dormitor.”


Share pe Facebook