KOOL WTF HIP

The Smiths - trupa cu cele mai multe documentare

Vezi imagini din 1985, când trupa înregistra albumul Meat is Murder

Originari din Manchester, pentru doar 5 ani de existenţă şi 4 albume, The Smiths a fost una din cele mai prolifice şi aclamate trupe post-punk.

Agitaţia pe care britanicii au comis-o se explică şi prin numărul surprinzător de mare de documentare care există despre ei.

Primul despre care vorbim, Inside the Smiths, conţine interviuri cu toboşarul Mike Joyce şi basistul Andy Rourke vorbind despre istoria trupei şi despre cum aceasta a fost pusă pe picioare de Morrissey şi Johnny Marr. Tot aici mai găsim poveşti The Smiths din perspectiva concetăţenilor Pete Shelley [Buzzcocks] şi Peter Hook [New Order].

Următorul film a fost făcut în 1992 pentru presă de către casa lor de discuri, în scopul de a promova un best of…al trupei.


 

Iar aici găsim un fragment exclusiv despre The Smiths, dintr-un documentar mai amplu despre celebra casă de discuri, Rough Trade

Pentru a aniversa 20 ani de la lansarea single-ului Hand in Glove, mai jos găsim un documentar făcut pentru o emisiune culturală difuzată pe BBC Radio 2, numit The Smiths Not Like Any Other Love

Pentru final am păstrat 8 minute despre momentul în care membrii The Smiths fac ultimele retuşuri ale albumului Meat is Murder, apărut în 1985.

Sursă: Post-Punk.com

Share pe Facebook