KOOL WTF HIP

VIDEO: Dave Mustaine povesteşte într-o animaţie povestea piesei “Holy Wars… The Punishment Due”

În Irlanda de Nord publicul s-a împărţit între catolici şi protestanţi şi a început o bătaie generalizată

Pe 11 mai 1988, Megadeth concerta în Antrim, Irlanda de Nord. La acea vreme Dave Mustaine era un consumator de alcool din categoria grea, iar ce avea să se întâmple s-a datorat unui număr cam mare de Guinness.

La un moment dat un fan din public a aruncat în Mustaine cu o monedă de o liră, fapt care l-a făcut pe liderul Megadeth să lase chitara jos şi să ţină un discurs pro-Irlandez, neavând nici cea mai mică idee că ce avea să spună era chiar discursul grupării teroriste IRA. Brusc, publicul s-a împărţit între catolici şi protestanţi şi a început o bătaie generalizată care a necesitat intervenţia poliţiei.

În dimineaţa următoare la micul dejun, din cauză consumului exagerat de alcool, Mustaine nu-şi aducea nimic aminte din ceea ce tocmai se petrecuse cu o seară înainte. A fost informat de colegul său, basistul David Ellefson, că au fost escortaţi în afara Irlandei de Nord într-un autocar blindat. Nefericitul eveniment i-a folosit drept inspiraţie lui Mustaine pentru a scrie una din cele mai mari capodopere metal, piesa Holy Wars… The Punishment Due.



Sursă: Loudwire

Share pe Facebook