KOOL WTF HIP

Brian Molko, liderul Placebo, a vorbit despre impactul morţii lui Bowie privind viitorul material al trupei

De asemenea, Molko a dat detalii despre viitorul album al trupei

Într-un recent interviu acordat NME, liderul Placebo, Brian Molko, a vorbit despre impactul pierderii "prietenului şi mentorului" David Bowie asupra noului album al trupei.

Placebo se află în prezent în Marea Britanie, în turneul aniversar de 25 ani de existenţă. Într-un recent interviu acordat NME, liderul trupei, Brian Molko, a vorbit despre ce înseamnă pentru Placebo reintroducerea hiturilor în set-list-ul concertului:

"Este cel mai comercial turneu pe care l-am făcut vreodată. Cele mai recente single-uri, Jesus Son şi coverul Talk Talk, Life Is What You Make It sunt probabil două din cele mai comerciale piese pe care le-am făcut vreodată. Avem tendinţa de a deveni alergici la ceea ce facem, ceea ce va duce cel mai probabil la sinuciderea carierei noastre."

Cât despre viitorul material Placebo, Molko a adăugat: "Am început deja să scriu piese noi. Singurul lucru pe care îl pot spune este că acestea reflectă durerea, frustrările şi tragedia noastră ca specie umană pe care le trăim în prezent. Cam despre asta e vorba în mare în ceea de priveşte noul album."



În plin proces de compunere a noului album, Molko ne-a dezvăluit că un aspect foarte important îl are schimbarea procesului de creaţie, utilizând tehnica cut-up, care a fost făcută celebră de însuşi David Bowie.

"Practic am renunţat la toate metodele de a scrie o piesă pe care le foloseam în trecut. Acum încerc noi tehnici. De exemplu am scris un cântec pe post-it-uri, apoi le-am amestecat după metoda cut & paste, întocmai ca în stilul lui Bowie sau al scriitorului beatnic William Burroughs. O altă tehnică pe care o folosesc pentru prima oară este să scriu întâi titlul şi de aici să pornesc mai departe compoziţia piesei. Încerc să-mi păstrez viu interesul pentru procesul de creaţie, stimulându-l prin diverse schimbări. Deseori sunt întrebat unde îmi găsesc inspiraţia, însă răspunsul este destul de plictisitor: asta presupune procesul scrierii în sine, regularitatea cu care o fac şi autodisciplină. Pentru nou album îmi descopun practic piesele, apoi le reconstruiesc într-un mod total diferit. Aşa am şansa să am surprize plăcute."

David Bowie a descris la un moment dat Placebo ca fiind "viitorul". De asemenea, i-a invitat cu el în turneu, iar în 1988 au cântat împreună Without You I’m Nothing la BRIT Awards.



Întrebat dacă moartea lui Bowie a avut vreo influenţă privind versurile de pe viitorul album al trupei, Molko a răspuns:

"Nu ştiu dacă a avut vreo influenţă directă, dar cu siguranţă ştiu că am meditat îndelung la toate cele pe care David mi le-a spus în cei cinci sau şase ani în care am fost împreună în turnee. A fost un prieten şi un mentor. Mi-a dat foarte multe sfaturi. Mai mult, m-am tot gândit în acest timp la faptul că a fost cu adevărat un înţelept şi un foarte bun povestitor."

"Am citit de curând un articol despre James Murphy care spunea cum l-a ajutat Bowie în reformarea LCD Soundsystem. David l-a întrebat dacă se simte inconfortabil să refacă trupa, James a răspuns afirmativ, iar Bowie i-a răspuns că tocmai aşa trebuie să se simtă. Şi mie mi-a zis foarte multe lucruri de acest gen. Sub forma înţelepciunii, sub forma unui adevărat mentor îi simt încă prezenţa."

Sursă: NME

Share pe Facebook