KOOL WTF HIP

Cinci povestiri fantastice şi mai puţin cunoscute despre Freddie Mercury

Fascinantul personaj care a fost vocalistul uneia din cele mai mari trupe rock din toate timpurile, Queen

Azi, 5 septembrie, Freddie Mercury ar fi împlinit 71 ani. A fost cu siguranţă unul din cei mai mari şi cu siguranţă inconfundabili vocalişti rock din toate timpurile. Ne-a părăsit în urma infectării cu virusul HIV pe când avea doar 45 ani. Dar dincolo de toate acestea, Mercury s-a dovedit a fi, mai presus de orice îndoială, şi un personaj foarte aparte.

Găsiţi mai jos 5 povestiri din viaţa vocalistului Queen care vorbesc de la sine:

1. A fost odată ca niciodată un party unde nişte pitici duceau pe capetele lor tăvi cu cocaină

Elton John, bun prieten al lui Freddie şi partener de cocaină, a povestit într-un interviu acordat publicaţiei Uncut în 2001, cum toate petrecerile puse la cale de Queen rămâneau memorabile. "Freddie putea să ducă mult mai mult decât mine la astfel de evenimente, ceea ce spune multe despre el".

Unul din cele mai notabile evenimente în acest sens a avut loc la lansarea albumului Jazz în 1978 în New Orleans la Fairmont Hotel, unde toţi chelnerii şi toate chelneriţele serveau complet goi, un om muşca capetele de pui vii, câteva fete se luptau într-un ring care era plin cu ficat de pui şi nişte pitici cărau pe cap tăvi pline cu cocaină. Standard.

2. Cocaină sub nasul lui Michael Jackson

Cumva, la începutul anilor 80, Michael Jackson era mare fan Queen, iar acest fapt a făcut posibilă o reală prieteni între megastarul pop şi Freddie Mercury. Cei doi au şi colaborat muzical la piesele Victory şi State of Shick, piese care mai târziu au fost reînregistrate cu Mick Jagger, Mercury fiind ocupat cu alte cele la acea vreme.

Se pare că una din povestirile preferate ale gurii lumii privind prietenia celor doi este momentul în care Michael Jackson l-a surprins pe Freddie Mercury trăgând pe nas nişte cocaină printr-o bacnotă de 100$. Deh, vechile obiceiuri.

3. Mercury a stat în cârca lui Darth Vader

Era mare nebunie cu Star Wars în anii 1979-80, motiv pentru care şi Mercury s-a gândit c-ar fi o idee bună să cânte pe scenă We Will Rock You, în timp că stătea fix în cârca lui Darth Vader.

Fotograful american Tom Callins îşi aminteşte momentul când a făcut poza: "A fost de parcă era pandemoniu. Toată lumea a găsit însă momentul foarte amuzant, inclusiv Freddie, care era chiar la foarte mare înâlţime şi la propriu şi la figurat."

4. Freddie a fost mereu printre primii mari decadenţi despre care s-au spus toate grozăviile din lume

Gura lumii povestea la acea vreme că angajase nişte groupie să-i "sufle" cocaină în anus. De asemenea, cu mult înaintea lui Prince şi Marilyn Manson, vocalistul Queen a fost primul despre care s-a zvonit că şi-a scos o coastă să- şi poată face singur o felaţie.

5. Şi nu a fost niciodată personajul pe care noi îl cunoaştem

Se pare că de fapt, Freddie Mercury era foarte timid. Conform cercului său de prieteni, personajul fascinant şi feroce de pe scenă şi de asemenea, individul care participa activ la orgiile şi abuzurile de orice fel, erau mai degrabă un alter-ego al său.

Adevărul e că, departe de scenă şi de bârfe, Mercury a fost mai mereu ca o carte închisă. În ceea ce priveşte Queen, Roger Taylor şi Brian May au fost cei care ţineau trupa, iar Freddie a fost imaginea acesteia.

Tim Rice, omul care a scris versurile pentru albumul Barcelona în 1988, insistă că Bohemian Rhapsody a fost de fapt piesa care subliniază cel mai bine contrastul personalităţii lui Freddie, că aceasta vorbeşte despre "ieşirea" sa din propria-i carapace. Dar nimeni n-a observat.

Sursă: NME

Share pe Facebook