KOOL WTF HIP

A murit Dave Holland, fost toboşar în Judas Priest

Avea 69 ani

Fostul toboşar al trupelor Judas Priest şi Trapeze, Dave Holland, a murit săptămâna trecută la 69 ani.

În 1969, Holand a devenit membru al trupei Trapeze, împreună cu Glenn Hughes şi Mel Galley. De asemenea, a cântat cu Judas Priest între 1979-1989 pe albumele Point of Entry, Screaming for Vengeance, Defenders of the Faith şi Turbo.

Deşi pe Ram it Down (1989) majoritatea pieselor sunt făcute cu tobe electronice, numele lui Holland este creditat pe disc. Acesta a părăsit trupa din motive familiare şi a fost înlocuit de Scott Travis.
 
De-a lungul carierei sale s-a dedicat trupei Trapeze alături de Hughes şi a mai colaborat cu chitaristul Black Sabbath, Tony Iommi şi alţii în diferite proiecte.

În 2004 a fost acuzat de viol şi hărţuire sexuală împotriva unui tânăr de 17 ani cu dizabilitaţi căruia îi preda lecţii de tobe şi a fost închis 8 ani. Pe tot parcursul vieţii Holland a susţinut că este nevinovat.

"Am fost condamnat pentru ceva ce nu am făcut. Şi nu sunt singurul în această situaţie", declara Holland într-o corespondenţă în 2006 cu biograful Judas Priest, Neil Daniels.

Conform publicaţiei spaniole El Progreso, Holland a locuit retras în comunitatea Lamas de Campos din zona montană A Fonsagrada din Lugo şi a murit la Spitalul Universitar Lucus Augusti de Lugo pe 16 ianuarie. Aceeaşi publicaţie mai menţionează că trupul său a fost incinerat. Nu se cunoaşte motivul decesului.

Judas Priest a anunţat lansarea noului album, Firepower, care va apărea pe 9 martie la Epic.

De asemenea, trupa britanică revine pe 22 iulie la Bucureşti, la Romexpo în aer liber, în cadrul turneului Firepower, pentru a prezenta o producţie fantastică, total nouă publicului din Romania.

Sursă: Ultimate Classic Rock

Share pe Facebook