KOOL WTF HIP

Artista punk White Widow, devenită recrutor ISIS, a fost ucisă

"Dacă un om ca Sally Jones a fost atât de important pentru ISIS, înseamnă că această formaţiune teroristă este foarte puternică"

Conform The Guardian, Sally Jones, fostă vocalistă şi chitaristă a trupei britanice punk, Krunch, ar fi fost ucisă în iunie împreună cu fiul său în urma unui atat cu drone.

Sally Jones s-a convertit la Islam în urma căsătoriei cu Junaid Hussain de religie musulmană. Se pară că şi Hussain ar fi fost omorât tot în urma unui atac cu drone în 2015.

"Momentan nu avem nicio informaţie clară care să certifice moartea acesteia, dar acest lucru se poate schimba în orice secundă",  a declarat Maj Adrian Rankine-Galloway, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Shiraz Maher, de la Centrul Internaţional de Studii al Radicalismului şi Politicilor Violente al King’s College London, a adăugat se prea poate că Sally Jones, supranumită White Widow, să nu fi murit accidental, ci să fost o ţintă dinainte stabilită.

Deasemenea, Azadeh Moaveni, autorul cărţii Lipstick Jihad, spune că Jones devenise unul din cei mai buni recrutorii ai Statului Islamic.

"Dacă un om ca Sally Jones a fost atât de important pentru ISIS, înseamnă că această formaţiune teroristă este foarte puternică şi poate pătrunde în toate păturile sociale britanice. Au luat o femeie care a fost un rockeriţă punk, care a fost albă, care a fost atractivă şi au pus-o drept exemplu pentru organizaţia lor", a concluzionat Moaveni pentru BBC.

Sursă: NME

Share pe Facebook