KOOL WTF HIP

Buzzcocks îşi relanzează EP-ul lor de de debut

Acesta urmează să apară până la sfârşitul lui ianuarie

Punkiştii britanici Buzzcocks au anunţat re-lansarea EP-ului lor de debut, Spiral Scratch. Acesta va apărea într-o ediţie limitată de doar 300 copii, celebrând astfel 40 ani de la prima lor lansare.

De asemenea trupa a anunţat şi lansarea unei colecţii oficiale de demo-uri,numite Time Up. Aceasta va conţine primele lor înregistrari pe care le-au făcut în 1976, la Stockport Revolution Studio. Aceasta urmează să apară exclusiv pe vinil în luna martie. Time Up vine la pachet şi cu câteva postere şi pliante retipărite din primul lor turneu din 1976.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/hzUJIA4u9hs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Chitaristul Buzzcocks, Steve Diggle, susţine că adevărata mişcare britanica punk a început în Manchester, nu în Londra cum crede toată lumea.

“Am adus Sex Pistols în Manchester în iunie 1976 şi am pus provincia pe hartă. Majoritatea crede că Sex Pistols au început în Londra, dar nu ştia nimeni de ei, până când n-au cântat în Manchester. Se spune că Isus s-a născut la Bethleem, ei bine, punk-ul s-a născut în Manchester. Concertele acelor vremuri sunt dovada acestui fapt”, a concis acesta.

Sursă: NME

 

Share pe Facebook