KOOL WTF HIP

Care este cea mai deprimantă piesă Radiohead ?

Trupa britanică este headliner la festivalul Glastonbury

Cercetătorul britanic Charlie Thompson a folosit recent un limbaj de programare pentru a determina cea mai tristă piesă rock a trupei Radiohead.

Cunoscută pentru fetişizarea suferinţei, angoasei şi a depresiei, trupa britanică Radiohead se pare ca a fost subiectul perfect de studiu al cercetătorului britanic Charlie Thompson.

Acesta a folosit recent un limbaj de programare care analizează versurile şi frecvenţele în care o piesă este cântată. Conform datelor, cea mai tristă piesă a britanicilor este True Love Waits.

Aceasta face parte din cel mai recent album al trupei A Moon Shaped Pool.

De asemenea, piesa 15 Steps, care deschide discul In Rainbows, are un scor la fel de mare în topul nefericirii absolute, marca Radiohead.

Se pare că în ambele piese ar fi vorba despre relaţia liderului trupei, Thom Yorke, cu fosta sa iubită, Dr. Rachel Owen.

Aceştia au fost împreună timp de 23 ani, relaţie în urma căreia au rezultat doi copii, un baiat, Noe, şi o fată, Agnes.

Thom şi Owen s-au separat în august 2015, iar în decembrie anul trecut fosta sa iubită a decedat în urma unei lupte cu cancerul la doar 48 ani.

Radiohead şi-au anunţat recent un concert în Tel Aviv, Israel pe 19 iunie. Evenimentul este unul controversat, trupa protestând adesea împotriva ocupării teritorilor palestiniene.

Pe de altă parte, chitaristul Jonny Greenwood este căsătorit cu artista evreică Sharona Kanat, şi a lansat de curând un disc împreună cu muzicianul israelian Shye Ben Tzur.

De asemenea, trupa va fi headliner la festivalul Glastonbury în Marea Britanie.

Ed O’Brien, celălalt chitarist al trupei va lansa în 2017 albumul său de debut.

Sursă: NME

Share pe Facebook