KOOL WTF HIP

Încep să apară corturi la festivaluri unde poţi să afli dacă ai cumpărat droguri bune

Pentru a prevenii decesele, ONG-uri specializate oferă servicii de verificare ale drogurilor care se consumă la festivaluri

Secret Garden Party este un festival notoriu în Marea Britanie pentru excesele bahice. Mai nou a devenit şi primul festival unde poţi să-ţi verifici calitatea drogurilor pe care le cumperi.

Serviciul este oferit de către organizaţia Loop în cooperare cu poliţia locală din Cambridgeshire şi a ajuns să fie utilizat de 200 persoane în timpul evenimentului.

Din cei 200, relatează The Guardian, un sfert a continuat să solicite serviciul de testare a drogurilor. Nu au fost puţini cei care au constatat că le-a fost vândut altceva, decât ce au cumparat.

În conformitate cu OnePoll, aproximativ 14 milioane de oameni plănuiesc participarea la cel puţin un festival de muzică, ceea ce ridică întrebarea firească de ce acest serviciu nu a aparut până acum.

Cei din organizatia Loop ştiu exact ce fac. Au tras primii un semnal de alarmă privind efectul negativ al pastilelor PMMA Superman, care continuă să provoace decese în Marea Britanie şi şi-au exprimat îngrijorarea în a combina MDMA cu alcool, pentru că pot provoca reacţii adverse asupra utilizatorului.

Sigur, nu toată lumea care merge la festivaluri ia droguri , sau chiar bauturi , dar asta nu înseamnă că problema nu există, mai ales atunci când consumul acestora provoaca moartea.

Aceste măsuri vin în urma decesului a doi adolescenţi la începutului lunii iulie a acestui an.

Conform unui sondaj New Musical Express, 66% din cititorii lor consideră acest serviciu util, 7 % susţin că nu e, iar restul de 17 au declarat că nu sunt consumatori de droguri.

Una peste alta, un serviciu precum cel pe care organizaţia Loop il pune la dispoziţie nu poate fi decât
o iniţiativă lăudabilă, care face festivalurile mai sigure pentru toată lumea.

Sursa:NME

Share pe Facebook