KOOL WTF HIP

Începe scandalul în Judas Priest: chitaristul K.K. Downing este "şocat" că n-a fost invitat să fie din nou parte din trupă

Trupa lansează noul album, "Firepower", pe 9 martie la Epic

Glenn Tipton, în vârstă de 70 ani, care este chitaristul Judas Priest din 1974 a declarat de curând că nu mai poate face faţă la concertele live pentru că suferă de 10 ani de Parkinson. Pentru turneul de promovare al noului album, Firepower, care urmează să apară pe 9 martie la Epic, Tipton i-a propus chitaristului Andy Sneap, care are şi rolul de co-producător al celui mai recent material, să-l înlocuiască.

În dimineaţa zilei de 27 februarie, fostul chitarist al trupei, legendarul K.K Downing, a declarat într-un comunicat oficial că acum e mai clar ca niciodată că a făcut bine când a părăsit Judas Priest:

"Ştirea că Glenn a fost în cele din urmă forţat să renunţe din cauza stării de sănătate eeste una foarte tristă pentru mine. Este de asemenea sfârşitul erei noastre ca duo. Apetitul de nestăvilit al meu şi al lui Glenn pentru a crea muzică unică în lume care a bucurat lumea de decenii nu va putea fi niciodată şters. Oricum, toţi cei care au fost martori la evoluţia muzicii noastre trebuie să înţeleagă că lucrurile acum se vor schimba inevitabil sau por şi simplu se vor sfârşi."

"Dincolo de amărăciunea noii situaţii trebuie să mai adaug că sunt şocat şi perplex că n-am fost întrebat de o eventuală revenire pentru Judas Priest. Chiar dacă aş fi revenit sau nu, n-am simţit niciodată în capul meu de când am părăsit trupa că ar fi o problemă, pentru că oficial şi legal sunt încă membru Judas Priest. Oricum, acum, mai mult ca niciodată, simt c-am luat decizia corectă când am plecat, căci se pare că timpul petrecut de mine în trupă şi valoarea aportului meu la imensa moştenirea Judas Priest au fost şi sunt neapreciate de câţiva dintre membri. Sper din suflet, de dragul fanilor, că decizia de a nu fi chemat înapoi în trupă n-a fost una de ordin financiar."

De asemenea, Downing a avut o opinie şi despre noul chitarist al trupei:

"Îl ştiu pe Andy Sneap şi este unul din cei care au un cuvânt de spus în rock şi metal şi este un privilegiu că l-am întâlnit. La urma urmei, nu mă îndoiesc că aportul său la noul material Judas Priest a fost mai mare decât al unui simplu producător. Şi tot ce contează este ca fanii să vadă trupa aşa cum este ea, luând în calcul că sunt parte din istoria muzicii la care fiecare dintre noi a jucat un rol important."

Downing s-a retrat din Judas Priest în aprilie 2011. A fost înlocuit de Richie Faulkner, care în trecut a fost chitaristul trupei lui Lauren Harris, fiica basistului Iron Maiden, Steve Harris.

În cadrul noului turneu de promovare al viitorului album, Judas Priest va concerta la Bucureşti pe 22 iulie, iar biletele se găsesc aici.

Sursă: Blabbermouth

Share pe Facebook