KOOL WTF HIP

MOTÖRHEAD Whisky: De la trupă pentru fani

Dublu distilat suedez în butoaie din lemn de stejar american

Whisky-ul Motörhead este tributul perfect pentru una din cele mai mari trupe rock'n'roll din istorie. Lemmy sigur af fi fost mândru de whisky-ul suedez, căruia i se mai spune şi...Swhisky.

Nu a fost uşor să se creeze acel whisky care prin procesul de fabricare să fie întocmai la fel de lipsit de compromisuri întocmai ca trupa Motörhead. Mai presus de orice îndoială, Lemmy a fost unul din cele mai fascinante personaje de când s-a inventat chitara electrică, iar whisky-ul ar trebui să fie la înălţimea legendei. Unde mai pui că aceasta băutura pare să fi fost de-a lungul existenţei trupei cel mai eficient combustibil. Soluţia pentru licoarea dublu distilată a venit de la Mackmyra, o distilărie single-malt din Suedia, iar task-ul a fost limpede să facă singurul whisky suedez single malt inspirat din varianta burbonului american.

Procesul de fabricare a durat trei ani, timp în care membrii trupei au degustat mai multe sample-uri. Toboşarul Motörhead, Mickey Dee a povestit că erau în studio, mixând piesele albumului Bad Magic, când Angela D'Orazio, master blender la Mackmyra, le-a adus câteva tipuri de apă de foc.

"Whisky-ul este incredibil de bun şi ne foarte bucurăm că am fost şi noi consultaţi în procesul de fabricaţie", a declarat chitaristul Phil Campbell.

Reacţia lui Lemmy a fost: "Ăsta e al dracului de bun."

Din această lună băutura se găseşte în multe ţări ale Europei şi din această lună se va vinde şi în Canada.

Whisky-ul Motörhead este un single malţ suedez, fabricat în butoaie de stejar american, cu o tărie de 40%. Este uşor picant şi se recomandă să fie servit la o temperatură cât mai scăzută.

Sursă: Blabbermouth



 

Share pe Facebook