KOOL WTF HIP

Cele mai bune 10 coveruri Motorhead

Nu trebuie neapărat să-ţi scrii mereu singur piesele, ca să rămână memorabile.

Cu toţii cunoaştem arsenalul muzical Motorhead, dar nu toate piesele au fost scrise de Lemmy. Avem aici cele mai bune zece exemple de coveruri reinterpretate de Mr. Kilmister & Co.

Sex Pistols - God Save the Queen

Nu e nici un secret pentru nimeni că Lemmy a avut întotdeauna o sensibilitate pentru Sex Pistols şi că a petrecut două săptămâni încercând să-l învete, fără rezultate remarcabile, pe Sid Vicious să mânuiască basul.

Dacă Sex Pistols au cântat piesa într-o ambarcaţiune pe Tamisa în 1977, Lemmy a preferat să se filmeze într-un autobuz londonez.

 

Ted Nugent - Cat Scratch Fever

Ted Nugent a devenit un individ de un radicasilm respingator, asta nu-l face un compozitor mai puţin inspirat.

Mulţumim cerului, în coverul de mai jos nu este împuşcat nici un animal.

 

Chuck Berry - Louie, Louie

Piesa asta a avut incredibil de multe coveruri şi unele foarte bune. Amintim aici doar câţiva care s-au încumetat s-o cânte: The Cramps, Led Zeppelin, Black Flag, Joan Jett şi varianta memorabilă a lui Iggy Pop cu versurile schimbate.

Aşadar, piesa care rupea ringurile de dans in 1968 de Chuck Berry, aparea zece ani mai târziu şi în varianta Motorhead.

 

Tiny Bradshaw - Train Kept A-Rollin’

Hitul a fost mult mai popularizat de The Yardbirds , Led Zeppelin şi Guns N’Roses, dar încheie şi primul disc Motorhead din 1977.

 

Rolling Stones - Sympathy for the Devil    

Piesa încheie din păcate chiar ultimul disc Motorhead, Bad Magic de anul trecut. A dracului metafora, ce s-a potrivit. Dar Lemmy era convins că făcând acel cover, o să-i cam enerveze pe batrâneii de la Rolling Stones.

 

Girschool - Emergency

Printre sensibiltătţile lui Lemmy s-au gasit şi d-şoarele de la Girlschool. Motorhead şi fetele şi-au adunat forţele prin 1981 pentru a inregistra impreună Please Don’t Touch, piesa aparţinând lui Johnny Kidd & The Pirates. A fost nevoie şi de un B-side şi atunci au hotărât ca Motohead să facă un cover după Girlschool şi viceversa.

Şi aşa a aparut Emercency, în varianta Lemmy & Co

 

Metallica - Whiplash

Este de notorietate faptul că Lars Ulrich şi James Hetfield erau mari fani ai lui Lemmy. Lucru care i-a facut să înregistreze patru coveruri Motorhead. Odată puse la vânzare, in contul lui Lemmy au apărut aproape peste noapte vreo 200.000 $.

Lemmy le-a intors favorul cu două coveruri, Enter Sandman şi Whiplash.

 

Hawkind - Motorhead

Deşi majoritatea cunoaştem piesa în varianta Motorhead, aceasta odă amfetaminelor a fost scrisă iniţial de Lemmy pentru prima lui trupa Hawkwind, înainte de a fi dat afară din aceasta. Ironia face că Lemmy a fost concediat din prima lui trupă pentru că a fost prins la graniţa canadiană cu amfetamine şi a fost pur si simplu abandonat acolo de colegii săi de trupă.

Pentru cine nu ştie, Motorhead în argou este slang pentru comportamentul unui junkie care tocmai a luat speed.

 

Wendey O. Williams - Stand By Your Man

Tehnic vorbind, piesa nu e tocmai un cover Motorhead, ci o colaborare, duet, dacă vreţi (sic), între Lemmy şi vocalista Plasmatics, Wendy Williams. Ceva nu a mers bine la piesa asta, d-soara Williams alegând să o cante în altă tonalitate, iar chitaristul Motorhead de la acea vreme, Fast Eddie Clark, care îi producea acesteia discul, a fost profund nemulţumit.

Atat de nemulţumit, căci, la putin timp după aceasta înregistrare din 1982, acesta a părăsit Motorhead.

 

Judas Priest - Breaking The Law

Imaginaţi-vă reacţiile lui Beavis şi Butt-Head, dacă ar fi auzit vocea lui Lemmy pe Breaking The Law, în loc de Halford.
Acum, că Halford este unul din cei mai mari vocalişti heavy metal, este incontestabil. Dar dintre Halford şi Lemmy, care sa fie oare haiducul pe care voi pe care l-aţi banui mai repede în stare să încalce vreo lege.


Share pe Facebook