KOOL WTF HIP

Muza Rolling Stones, Anita Pallenberg, a murit la vârsta de 73 ani

Din relaţia pe care a avut-o cu Keith Richards au rezultat trei copii

Actriţa şi muza trupei Rolling Stones a anilor 70, Anita Pallenberg a murit la vârsta de 73 ani.

Moartea sa a fost confirmată pe social media pe 13 iunie de către actriţa Stella Schnabel. Cauza morţii n-a fost făcută publică.

Născută la Roma din părinţi germani, Pallenberg a fost model la Andy Warhol Factory în New York. În 1965 la Munchen avea să-i cunoască pe cei de la Rolling Stones. Doi ani de zile a avut o relaţie de amor cu Brian Jones, pentru ca apoi să devină iubita pe termen lung a lui Keith Richards.

Deşi n-au fost niciodată căsătoriţi, cei doi au avut o relaţie împreună timp de 12 ani din care au rezultat trei copii. De asemenea, Pallenberg a făcut backing vocals pe celebrul hit Rolling Stones, Sympathy For The Devil.

Jo Bergman, asistent al trupei în anii 60 şi începutul anilor 70, declara despre Anita că "ea, Mick, Keith şi Brian însemnau Rolling Stones. Influenţa ei în trupă a fost una profundă, care a ţinut lucrurile mereu în mişcare".

Cariera de actriţă a lui Pallenberg a fost una sporadică. În 1970 a jucat alături de Mick Jagger în controversatul film Performance şi a mai avut un rol secundar în clasicul film cult din 1968, Barbarella. A mai apărut în 2007 în filmul Mister Lonely, al regizorului Harmony Korine.

De asemenea a mai apărut alături de fosta iubită a lui Mick Jagger, Marianne Faithfull, în serialul Absolutely Fabulous. "Obişnuia să-mi spună că noi două am fost anii luminoşi pentru Rolling Stones. Foarte spiritual şi probabil adevărat" a declarat Faithfull pe contul ei de facebook în memoria prietenei ei.

Pallenberg a dus câteva lupte cu dependenţa de droguri, iar în 2014 avea să declare că a reuşit să stea departe de ele timp de 14 ani.

Share pe Facebook