KOOL WTF HIP

11 piese inspirate de criminali în serie

O mână din cei mai cumpliţi oameni de pe planetă au inspirat cele mai tari trupe din lume.

Acest aspect al naturii umane, aceşti nemernici plini de ură se pare c-au fost sursă de inspiraţie pentru rock'n'roll.

Pentru unele trupe precum death-metaliştii Macabre din Chigago, sau japonezii Church of Misery se pare că este singura sursă de inspiraţie, piesele lor neavând şi alte teme.
 
11. Screaming Lord Sutch - Jack the Ripper ( 1963)

Piesa asta este una din primele apărute şi era tema muzicală a multor petreceri de Halloween. La vremea aceea cei de la BBC au fost îngroziţi la propriu, iar piesa a fost interzisă pe radio.



10. Swans - Killing for Company ( 1995)

Această baladă Swans este un emoţionant cântec de amor, dar mai ales despre singurătate, dedicat unui cadavru din perspectiva asasinului Dennis Nilsen. Iar interpretarea lui Michael Gira este una din cele mai presus de orice îndoială.


09. Cheap Trick – The Ballad of TV Violence ( 1977)

Riff-ul metalic al piesei a facut ceva furori la acea vreme. Piesa vorbeşte despre deranjul minţii criminalului în serie din Illinois, Richard Speck.


08. The Smiths – Suffer Little Children (1984)

Morrissey era doar un puşti din Manchester, când uciderea a cinci copii a îngrozit populaţia britanică în anii 60.

Unii s-au supărat când artistul a numit cei trei din cei copii, dar piesa este un tribut adus suferinţei familiilor. Acest fapt a dus la o îndelungă corespondenţă prin scrisori şi o relaţie de prietenie cu Ann West, mama unuia din copiii care au fost victimele cuplului ucigaş Ian Brady şi Myra Hindley.


07. Thin Lizzy – Killer On the Loose (1980)

Piesa a fost lansată la o lună după ce Peter William Sutcliffe, numit şi Spintecătorul din Yorkshire ucisese cea de a douăsprezecea victimă.

"A fost o decizie extrem de proastă din partea noastră să scoatem piesa asta ", a recunoscut chitaristul trupei, Scott Gorham, într-un interviu Metal Hammer. " Videoclipul cu prostituate pe o alee a fost deasemenea o idee la fel de neinspirată", a mai adăugat acesta.


06.  Sonic Youth & Lydia Lunch – Death Valley ’69 (1984)

"Când ai 10 ani şi auzi de crimele Familia Manson , treaba asta are un impact pozitiv al naibii de mare ", şi-a argumentat poetesa punk decizia de a scrie această piesă. Versurile au apărut in timpul unei plimbări cu autobuzul în New York, împreună cu chitaristul Sonic Youth, Thurston Moore. Piesa încheie discul Sonic Youth, Bad Moon Rising, apărut în 1995.

Întregul album face referiri la partea întunecată a Americii, la obsesii, la nebunie, la Charles Manson, heavy metal, satanism şi transformarea europenilor timpurii în nativi americani.


05. AC/DC – Night Prowler (1979)

În mod normal criminalul inspiră piesa, însă în acest caz se pare că piesa a inspirat criminalul. E de notorietate faptul că celebrul criminal in serie, Richard Ramirez şi-a lăsat şapca inscripţionată cu AC/DC la locul unei crime în 1984, lucru care făcut presa să demonizeze trupa, mai ales că piesa e de pe discul Highway to Hell.

Un ofiţer al poliţiei din Los Angeles chiar a susţinut că Ramirez fredona piesa, în timpul mărturiilor, dar chitaristul Malcolm Young mereu a spus că în piesă e vorba despre lucrurile ascunse pe care le faci împreună cu iubita în dormitor.


04. Jane’s Addiction – Ted, Just Admit It (1988)

"Piesa a fost scrisă când eram prăjit cu acid şi vizionam un film numit Murder: No Apparet Motive" a explicat front-man-ul Jane’s Addiction, Perry Farrell. Ted, Just Admit It a fost scrisă in 1988, când, după 13 ani de inchisoare, Ted Bundy încă îşi susţinea nevinovăţia.

Nu ştim, dacă piesa a ajuns la urechile criminalului, cert e că un an mai târziu acesta şi-a mărturisit cele 30 de crime comise.


03. Siouxsie & The Banshees – Night Shift (1981)

" Night Shift a fost despre Spintecătorul din Yorkshire, nu despre Bela Lugosi, nici despre altcineva " a declarat Siouxsie pentru Time Out în 1998. Piesa a apărut pe discul Juju in 1981. Concidenţa face că la începutul aceluiaşi an să fie arestat Peter Sutcliffe, după nu mai puţin de 13 crime comise şi cinci ani de investigaţie a poliţiei.

 

02. Slayer – Dead Skin Mask (1990)

Necrofilul anilor 50 din Wisconsin, Ed Gein a fost una din cele mai influente figuri ale secolului 20, inspirând filme precum Psycho sau Texas Chainsaw Massacre, dar şi multe piese scrise de Siouxsie & the Banshees, Blind Melon, Mudvayne, Lordi s.a.

Riff-urile şi versurile piesei Dead Skin Mask, a celor patru cavaleri in negru de la Slayer au reuşit cel mai bine să descrie demenţa din mintea lui Gein.


01. Rolling Stones – Midnight Rambler (1969)

Ţine de un firesc ca din ecuaţia pieselor despre criminali în serie să nu lipsească Rolling Stones. Sugrumătorul din Boston este criminalul care a inspirat piesa Midnight Rambler, deşi Mick Jagger n-a recunoscut niciodată făţiş acest aspect.

Dacă e să fim atenţi la detalii, nu putem să nu-l observăm pe Jagger scăldat în lumină roşie pe scenă, cântând versurile "I’ll stick my knife right down your throat baby, and it hurts



Sursa: TeamRock

Share pe Facebook