KOOL WTF HIP

Rolls-Royce-ul psihedelic al lui John Lennon va fi expus într-o expoziţie din Londra

Maşina liderului Beatles, vopsită în culorile psihedelice ale anilor 60, va fi expusă într-o expoziţie la Londra, numită The Great Eight Phantoms, care va avea loc între 29 iulie şi 2 august.

Phantom V-ul a fost cumpărat de regretatul front-man Beatles, John Lennon, în 1964 cu 6600 £, îmbunătăţindu-l ulterior cu o ladă frigorifică în spate, un record player cu 8 piste, un telefon cu radio.

Pentru că la vremea achiziţiei maşinii, Lennon nu avea permis de conducere, acesta fiind luat în februarie 1965, acesta a mai adăugat maşinii, tot în spate, un televizor şi un scaun care se putea transforma în pat.

Înainte de a lansa Sgt. Pepper Lonely Hearts Club Band în 1967, liderul Beatles şi-a pictat maşina cu motive psihedelice pe fundal galben.

Câţiva ani mai târziu şi-a transportat maşina în Statele Unite, iar în urma unor probleme fiscale a fost nevoit să-şi doneze maşina Muzeului de Design Cooper Hewitt.
 
După moarea lui Lennon, maşina a fost scoasă la licitaţie şi cumpărată de antreprenoul canadian Jimmy Pattison cu 2,3 milioane $. Acesta a donat-o mai tîrziu proviciei canadiene British Columbia.

La sfârşitul acestei luni, maşina va ajunge din nou pe teritoriul britanic unde va fi expusă între 29 iulie şi 2 august la Londra în cadrul expoziţiei The Great Eight Phantoms.

Sursă: NME

Share pe Facebook