KOOL WTF HIP

S-a dat startul înscrierilor la Concursul Internaţional Jazz in the Park

Premii în bani, promovare şi ocazia de a participa la festivaluri din ţară şi străinătate

Trupele care cântă jazz se pot înscrie de astăzi, 6 februarie, la a patra ediţie a Concursului Internaţional Jazz in the Park, competiţie dotată cu premii totale de 5.000 de euro în bani şi servicii, plus şansa de a cânta la alte evenimente şi festivaluri din România şi din străinătate.

Concursul va avea loc la Cluj, în cadrul festivalului Jazz in the Park, în weekendul 22-24 iunie 2018, când formaţiile finaliste vor cânta în faţa unui public format din mii de persoane şi în faţa juriului internaţional care va desemna cei mai buni muzicieni.

Competiţia îşi propune să descopere trupe talentate de jazz din toată lumea, iar pe cele mai bune dintre ele să le susţină în activitatea lor artistică şi să le dea ocazia să cânte în cadrul unui concurs festival dotat cu premii substanţiale.

„Încet-încet, concursul Jazz in the Park a devenit una din cele mai importante şi interesante componente din festival. Tocmai de aceea am decis ca în acest an să organizăm concursul în weekend. Ne aşteptăm la trupe variante, din toate colţurile lumii, dar şi la un public foarte numeros. Plaja din cartierul Grigorescu a devenit spaţiu consacrat pentru acest concurs. Cred că cel mai important lucru pe care îl realizăm cu acest proiect este că dăm şansa trupelor să cânte într-o atmosferă de festival, în aer liber, în faţa juriului şi a unui public numeros. În plus, premiile noastre cresc mult în valoare. Pe lângă bani, oferim şi multe experienţe interesante care sunt menite să contribuie la promovarea şi dezvoltarea trupelor, inclusiv contracte semnat pentru festivalul de anul acesta şi pentru cel de anul viitor”, afirmă directorul festivalului, Alin Vaida.
 
Cine se poate înscrie?
 
Se pot înscrie în concurs muzicieni de jazz indiferent de nivelul lor de experienţă, de instrumentul la care interpretează, vârstă sau naţionalitate. Sunt eligibile piese din stilul generic jazz: de la acid jazz, bossa nova, cool jazz la funk, free, blues, jazz rap, jazz rock, nu jazz, punk jazz sau swing.

Muzicienii înscrişi vor cânta pe scena dedicată concursului, pe malul Someşului din Cluj-Napoca, în cadrul festivalului Jazz in the Park, iar câştigătorii obţin premii bani şi servicii care ajung la 5.000 de euro.

Premiul I este de 9.000 lei. În plus, marele câştigător are şansa de a obţine două contracte pentru a cânta anul acesta şi anul viitor la festivalul Jazz in the Park.

Premiul II: 4.500 lei

Premiul III: 2.500 lei

Premiul pentru cea mai valoroasă compoziţie: 1.000 de lei. Vor mai exista două premii speciale a câte 1.000 de lei fiecare, pentru cel mai bun instrumentist şi pentru cea mai bună voce, respectiv premii în aparatură muzicală şi invitaţii la alte evenimente.

Concursul Internaţional Jazz in the Park este jurizat de specialişti ai domeniului: Ştefan Vannai - profesor de jazz, Bágyi Balázs - preşedintele Uniunii de Jazz din Ungaria, Radu Pieloiu - membru în trupele Sebastian Spanache Trio, Monom, Helen şi Alexandrina, Marius Chivu - redactor Dilema veche şi Aranka Takacs - managerul Concursului Internaţional Jazz in the Park.

Formaţiile care vor să participe trebuie să completeze online formularul de înscriere până în data de 14 mai 2018 inclusiv: http://jazzinthepark.ro/concurs.

Concursul va avea loc în perioada 22-24 iunie 2018, în cadrul festivalului Jazz in the Park, pe malul Someşului din Cluj-Napoca.

11 zile de muzică live cu trupe internaţionale şi româneşti: asta propune a şasea ediţie a festivalului Jazz in the Park, care va avea loc la Cluj în 21 iunie-1 iulie 2018. Festivalul şi-a anunţat primele trupe confirmate pentru ediţia din 2018: Fanfare Ciocârlia, Moonlight Breakfast, A-C Leonte, JazzyBIT, Antal Gabor Trio. Concertele din cadrul festivalului vor avea loc în Parcul Central, pe Malul Someşului - scena dedicată concursului -, în săli de concerte şi în alte spaţii publice din oraş.

Intrarea la evenimentele din spaţiul public este liberă, pe bază de bilet neobligatoriu, iar pentru concertele din săli vor fi puse în vânzare abonamente.
 
Detalii găsiţi pe www.jazzinthepark.ro.

Share pe Facebook