KOOL WTF HIP

Se lansează Fondul Jazz in the Park 2018. 30.000 de euro pentru proiecte artistice

Află cine se poate înscrie?

Festivalul Jazz in the Park lansează, pentru al patrulea an consecutiv, Fondul Jazz in the Park, mecanismul prin care participanţii susţin arta şi se implică în comunitate. Anul acesta organizatorii festivalului îşi propun să strângă din bilete neobligatorii 30.000 de euro, bani din care să finanţeze cel puţin trei proiecte artistice. Astăzi s-a dat start apelului de proiecte.

Cine se poate înscrie?

Se pot înscrie artişti din ţară şi din străinătate care au nevoie de finanţare pentru a-şi dezvolta şi prezenta la Cluj proiectul lor. Sunt eligibile persoanele fizice, asociaţiile şi grupurile de iniţiativă care propun abordări experimentale ale artei clasice în domenii precum:

•    arte vizuale (pictură, sculptură, grafică, arte decorative, fotografie, video-art, ceramică, instalaţii, animaţie, colaj, film, arhitectură, design, artă conceptuală etc.);
•    literatură (editarea şi publicarea de conţinut literar original, editarea şi publicarea de cărţi, benzi desenate, reviste şi alte publicaţii culturale noi, proiecte editoriale şi literare on-line etc.);
•    artele spectacolului (producţie muzicală, teatru, dans etc.);
•    alte domenii artistice (noile media, artă culinară, arte multidisciplinare etc).

Obiectivul de anul acesta al Fondului este să strângă 30.000 de euro. În cazul în care suma strânsă va fi mai mică, organizatorii îşi asumă să finanţeze cel puţin trei proiecte artistice cu suma totală de 16.000 euro. Valoarea finanţărilor acordate proiectelor câştigătoare va fi cuprinsă între 1.700 şi 5.000 de euro, potrivit regulamentului apelului de proiecte.
 
Este al treilea an la rând în care finanţăm proiecte culturale. Ne-am mărit obiectivul şi sumele asumate, motiv pentru care ne aşteptăm la multe aplicaţii foarte bune. La fel ca întreg festivalul, Fondul a crescut frumos şi a ajuns la un obiectiv destul de măreţ. Nu se întâmplă ca în fiecare zi comunitatea unui festival să strângă şi să doneze 30.000 de euro pentru binele oraşului. Suntem onoraţi că putem face asta”, afirmă directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

Aplicaţiile se depun online pe www.jazzinthepark.ro/comunitate până în data de 8 aprilie 2018. În plus, va fi organizată o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu persoanele care doresc să îşi înscrie proiectele în Fondul Jazz in the Park 2018.

Anul trecut, câştigător în cadrul Fondul Jazz in the Park a fost declarat proiectul Galerie de artă pe roţi #3, un proiect de revigorare vizuală prin artă a tramvaielor vechi din Cluj şi de transformare a mijloacelor de transport în comun într-o galerie de artă pe roţi.

Fondul Jazz in the Park sprijină arta şi artiştii din anul 2014, iar până acum din banii strânşi de la comunitate s-au acordat burse pentru tineri artişti talentaţi şi s-au finanţat proiecte de artă experimentală.

Despre festival
 
Anul acesta, Jazz in the Park va avea loc la Cluj timp de 11 zile, în perioada 21 iunie - 1 iulie. Festivalul şi-a anunţat primele trupe confirmate pentru ediţia din 2018: Fanfare Ciocârlia, Moonlight Breakfast, A-C Leonte, JazzyBIT, Antal Gabor Trio. Concertele din cadrul festivalului vor avea loc în Parcul Central, pe Malul Someşului - scena dedicată concursului -, în săli de concerte şi în alte spaţii publice din oraş.
 
Intrarea la evenimentele din spaţiul public este liberă, pe bază de bilet neobligatoriu, iar pentru concertele din săli vor fi puse în vânzare abonamente. Banii din biletele neobligatorii ajung în Fondul Jazz in the Park, iniţiativă care sprijină proiectele artistice.
 
Fondul Jazz in the Park face parte integrată din Jazz in the Park Festival, un proiect organizat de Fapte, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, susţinut de Primăria Cluj-Napoca şi promovat de Staropramen prin platforma Oameni şi Gusturi.

Jazz in the Park este unul dintre cele mai frumoase evenimente de experimentat la Cluj în sezonul de vară. Detalii găsiţi pe www.jazzinthepark.ro.

Share pe Facebook