KOOL WTF HIP

Trupa Bucium lansează albumul "Mioriţa" joi, 23 noiembrie, în Bucureşti

Evenimentul va avea loc în Expirat, Halele Carol

Joi, 23 noiembrie, începând cu ora 21, trupa de folk-rock ambiental Bucium lansează al treilea album din carieră, intitulat Mioriţa.

Biletele se găsesc aici la preţ preferenţial până în ziua lansării, iar la achiziţia unui bilet în presale, fanii au o reducere la cumpărarea albumului.

La concertul din Expirat, Halele Carol, trupa îi are ca invitaţi pe Dora Gaitanovici, vocea de pe Frunză verde foi mărunte, Bogdan Luparu de la Bucovina, Cosmin Popescu de la Days of Confusion şi pe Cezar Popescu de la Viţa de Vie/Days of Confusion.

Mioriţa reprezintă sfârşitul unei etape de aproape douăzeci de ani din muzica Bucium, fiind totodată pentru noi şi un deschizător de drumuri. Mioriţa conţine treisprezece piese, toate inspirate din versuri vechi populare, versuri ce conţin durerile, speranţele, fricile, dragostele unor oameni ce au trăit acum sute sau mii de ani, aceste versuri fiind ultima mărturie a vieţilor lor pe acest pământ. Albumul trebuie descoperit exact din această perspectivă, noi încercând să ducem în nemurire aceste ultime dovezi ale simţămintelor unor oameni de mult plecaţi, care probabil definesc astfel sufletul românesc.” spune Andi Dumitrescu, liderul trupei.

La fel ca precedentul album – Live în Codrul Ascuns, Mioriţa beneficiază de o prezentare grafică specială, trupa inventând un nou format de packaging al CD-ului audio, de 21x21 cm, CD însoţit de codurile de download ale albumului digital.

Fiecare piesă beneficiază de o ilustraţie creată de artistul Radu Mircea Damian, cel care a făcut şi grafica la Goodbye to GravityMantras of War, albumul conţinând paisprezece ilustraţii.

Ne încăpăţânăm să oferim publicului materiale de colecţie, a căror detalii se lasă descoperite în foarte mult timp. În nişte ani în care toată lumea foloseşte reţelele de streaming, ne încăpăţânăm, cu eforturi uriaşe, în a oferi un obiect fizic care să zugrăvească pe deplin universul nostru muzical” declară Cristi Răducanu (tobe).

Concertul va fi însoţit de proiecţii video de jur împrejurul publicului, prin cele şapte proiectoare din club.

Albumul va fi disponibil în reţelele de streaming abia în decembrie, trupa alegând să ofere albumul în primă fază doar celor ce vin la concertele din turneu. După Bucureşti, trupa va continua turneul în Iaşi, Braşov, Buzău, Deva şi Târgu Mureş.

Mai multe informaţii despre activitatea trupei găsiţi pe bucium.com.ro sau facebook.com/bucium.

Share pe Facebook