KOOL WTF HIP

Twin Peaks Soundtrack: scurt ghid al trupelor care au apărut în episoadele noii serii

E momentul să-i cunoaştem pe rezidenţii Bang Bang Bar

David Lynch nu este doar un regizor cu viziuni din cele mai bizare, care reuşeşte cu graţie să-ţi bage frica în oase. Este de asemenea şi un pasionat de muzici, scoţând două foarte decente albume din 2011 până în prezent.

Prin urmare, nu e nicio mirare că fiecare episod din Twin Peaks se încheie cu câte un live al vreunei trupe, toate înregistrate pe scena Bang Bang Bar.

CHROMATICS

Originară din Portland, Chromatics este una din trupele preferate ale lui Lynch, iar sound-ul aparte se potriveşte perfect cu toată atmosfera suprarealistă a filmului. Piesa de mai jos este unul din single-urile lor din 2015, Shadow.


 

THE CACTUS BLOSSOMS

Dacă vrei să-ţi petreci vreo noapte de weekend degustând whiskey single-malt la o vorbă cu prietenii, The Cactus Blossoms este tot ce ai nevoie pentru un fond sonor, să-i zicem, adecvat.

 

AU REVOIR SIMONE

Trioul din Brooklyn, Au Revoir Simone şi David Lynch au o istorie împreună. S-au întâlnit acum vreo 10 ani într-un book-store, iar regizorul Twin Peaks le-a remixat recent una din piese.

Lark este o piesă synth-pop care aduce mult romantism imbibat în cu ceva lichioruri, însă găsim aici şi nişte pasaje de clapă cel puţin neliniştitoare, să nu spunem chiar de rău augur.

 

TROUBLE

Aici avem clar dovada faptului că nepotismul funcţionează şi la case mai mari. Riley Lynch, fiul lui David Lynch, este unul din cei trei membri ai trupei bluesy-punk, Trouble. De asemenea, tot aici îl mai puteţi recunoaşte şi pe rockerul new age-y Zhang Hungtai de la Dirty Beaches / Last Lizard.

Snake Eyes are toate elementele jazzy ale depravării, subliniate incredibil de bine de un saxofon şi o aură cam sinistră. Nouă ne place cum sună.

 

SHARON VAN ETTEN

Doar de dragul unui mind-game o să spunem că dacă există vreo voce care să se potrivească perfect cu farmecul Twin Peaks şi care ar putea-o înlocui cu graţie pe Julee Cruise, aceea ar fi Sharon Van Etten.

 

NINE INCH NAILS

Nu neapărat surprinzătoare, dar cu siguranţă o surpriză cel puţin plăcută prezenţa lui Trent Reznor & Co. în cel mai recent episod Twin Peaks. Nu ar mai fi nimic de adăugat decât repeat, repeat, repeat x 100...

Sursă: NME

Share pe Facebook