KOOL WTF HIP

Un prieten din copilăria lui Morrissey găseşte noul film "England Is Mine" insultător

Fostul The Smiths nu şi-a dat acordul pentru această peliculă

James Maker, un prieten din copilărie de a lui Morrissey, găseşte trailerul filmului biografic despre Morrissey, England Is Mine, drept "neadevărat" şi "pe alocuri insultător".

Primul trailer al peliculei a fost lansat săptămâna trecută, iar premiera filmului a avut loc pe 2 iulie la Edinburgh International Film Festival, urmând ca din 4 august să apară în cinematografele din Marea Britanie.

James Maker, care a împărţit scena cu The Smiths la începuturile trupei, înainte de proiectele sale muzicale Raymonde şi RPLA, consideră că din film reiese că Morrissey era "un puşti creţ, retras, autist care a fost aproape fizic împins de prietenii săi bine intenţionaţi să devină cântăreţ".

Acesta a mai adăugat că "premisa conformă căreia, dacă Morrissey poate deveni cântăreţ, atunci oricine poate se fie, este totat neadevărată şi insultătoare la adresa talentului acestuia şi ideii de artist".



Numit iniţial Steven, filmul England Is Mine îi are ca protagonişti pe Jack Lowden în rolul lui Morrissey şi pe Jessica Brown Findlay în rolul celei mai bune prietene a acestuia, Linder Sterling.

England Is Mine vorbeşte pe larg despre tinereţea, depăşirea condiţiei asupra unei copilării complicate şi transformarea în cult star-ul care este Morrissey azi. Într-un recent interviu, unul din producătorii filmului, Orian William, dezvăluie că filmul se termină în momentul în care Morrissey îl întâlneşte pe chitaristul Johnny Marr.

Filmul este regizat de Mark Gill şi produs de Baldwin Li şi Orian Williams, echipă care a lucrat şi la filmul biografic al front-man-ului Joy Division, Ian Curtis, Control.

Sursă: NME

Share pe Facebook