KOOL WTF HIP

Când a fi rock star e sinonim cu excesul, iar ce se întâmplă atinge nebunia

Citeşte cele mai demente şi suprarealiste poveşti din viaţa lui Ozzy, Keith Moon, Keith Richards, Nikky Sixx, Steven Tyler şi alţii

Când spui rock star, care este primul gând care îţi vine în cap? Muzica? Bineînţeles că nu. Consum industrial de alcool, droguri, sex, groupies, nopţi de party-uri care se sfârşesc fie la spital, fie la puşcărie, ba unele chiar sub pămant.

Asta pentru că rock star este de cele mai multe ori sinonim cu excesul. Am făcut o listă cu câţiva petrecăreţi din cea mai grea categorie şi câteva poveşti în acest sens.

Keith Moon - toboşarul The Who



Keith Moon, de la The Who este considerat a fi unul din cei mai mari toboşari din toate timpurile.

Dincolo de asta, Moon îşi făcuse un renume din distrugerea camerelor de hotel, ajungând până acolo încât reparaţiile aveau să ajungă la nu mai puţin de jumătate de milion de dolari.

Mai mult, în paralel cu dependenţa de alcool, printre alte grozăvii ale lui Moon mai avem scufundarea unui Rolls-Royce într-un lac sau dinamitarea unor toalete.

A murit la 32 de ani în urma unei supradoze de pastile care, ironic, trebuiau să-l ajute să scape de droguri şi alcool.

 

Keith Richards - chitaristul The Rolling Stones



Poate unul din cei mai mari petrecăreţi ai tuturor timpurilor, omul care a dat "ecrane albastre" medicinii moderne prin aceea că este încă viu, este chitaristul The Rolling Stones, Keith Richards.

Este aproape imposibil de cuantificat nivelul ridicat de golăneală la care numai unul precum bătrânul Keith putea ajunge, dar pentru a avea totuşi o mică idee despre ce e vorba în povestea sa de viaţă, este suficient să ne imaginăm că a prizat pe nas cenuşa tatălui său.

"A fost incinerat şi pur şi simplu nu m-am putut abţine să nu prizez puţin din el. Lui taică-meu nu i-ar fi păsat."

Keith pare a fi cea mai corectă definiţie de "party hard".

 

Ozzy Osbourne

Având în vedere că toată lumea ştie că Ozzy Osbourne a smuls cu dinţii un cap de liliac pe scenă, e puţin dificil să găseşti vreun moment din viaţa sa în care lucrurile să nu fi mers foarte departe.

De pildă, i-a fost interzis de către autorităţi să mai intre în San Antonio, Texas, după ce a urinat pe un monument dedicat eroilor îmbrăcat în hainele soţiei sale.

Dar niciuna din aceste două istorioare nu se compară cu ceea ce urmează.

Într-o zi a făcut un pariu cu basistul Mötley Crüe, Nikki Sixx, în urma căruia Ozzy a tras pe nas nişte furnici cărora le dăduse foc înainte. Dar lucrurile nu s-au terminat aici.

A urinat pe restul furnicilor împreună cu Sixx, apoi a lins ...rezultatul.

Sixx a pretins că este câştigător pentru că nu a dat şi el cu limba pe furnicile înecate în urină, dar sincer, e greu de presupus că cineva poate ieşi câştigător în urma unei aşa grozăvii. În nici un caz bietele furnici!

 

Nikki Sixx - basistul Mötley Crüe

Rămânem la Nikki Sixx, unul din cei mai mari golani din rock and roll. Ei bine, liderul Mötley Crüe, chiar a murit pe bune odată în urma unei supradoze de heroină.

Dar asta nu a fost suficient. A fost recuperat de paramedici dintr-un coş de gunoi unde fusese aruncat şi îndată ce şi-a revenit pe patul de spital, şi-a smuls branulele şi s-a întors acasa unde îl aşteptau nişte groupie girls, cu care a reînceput petrecerea trăgând pe nas o linie de cocaină.

Faptul că este încă în viaţă i se datorează toboşarului şi prietenului Tommy Lee, care l-a legat literalmente de pat, pentru a nu mai comite şi alte nenorociri. Ah, the glamorous rock lifestyle!

 

John Bonhan - toboşarul Led Zeppelin

Este petreceri, există petreceri care merg prea departe şi există petreceri unde lucrurile scapă definitiv de sub control.

Un alt mare party animal era regretatul toboşar Led Zeppelin, John Bonham, care a murit se pare după ce a consumat nu mai puţin 34 de shot-uri.

În fine, se pare că în 1969 despre Bonham a început să circule o poveste care avea să fie cunoscută sub numele de the mudshark incident.

Nici măcar internetul n-ar putea să ţină detaliile acesteia, cert este că în acest story este vorba despre o aventură sexuală cu Bonham, o groupie girl, un rechin mort [da, aţi citit bine] şi un cameraman care ar fi filmat tot.

 

Steven Tyler şi Joe Perry - vocalistul şi chitaristul Aerosmith

În anii 70 vocalistul Aerosmith, Steven Tyler şi chitaristul Joe Perry aveau renumele de Gemenii Toxici.

Se pare că-şi meritau renumele din plin. În timpul înregistrării unui album, băieţii au închiriat un lăcaş de cult pe care l-au transformat într-o mecca a drogurilor, alcoolului şi a desfrâului.

Se spune c-a fost un moment în care lucrurile au scăpat grav de sub control, norocul celor doi fiind prezenţa unui alt celebru narcoman, Jerry Garcia de la Greatful Dead, care a reuşit să-i liniştească.

 

Slash - chitaristul Guns N’ Roses



Ştiţi secvenţa din fimul Hangover când tigrul lui Mike Tyson se pierde prin hotel? Se pare că aşa o grozăvie s-a întâmplat în realitate.

Doar că, întocmai ca la radio Erevan, nu era vorba de un tigru, ci de un leu şi nu de Tyson, ci de Slash, chitaristul Guns N’ Roses

Avea doar 35 ani şi închiriase un întreg etaj de hotel pentru a petrece cu fanele trupei. Această perioadă de exces l-a băgat o săptămână în spital pentru insuficienţă cardiacă datorată consumului de droguri. Se pare că nici leul, nici drogurile n-au reuşit să-l omoare, şi îi dorim viaţă lungă.

 

Iggy Pop

 

Nu suntem tocmai siguri că "partying" este cuvântul care să descrie exact viaţa hedonistă şi autodistructivă a lui Iggy Pop.

Bineînţeles, dacă nu te raportezi la viaţa însăşi ca fiind un party. Ceea ce pentru Iggy mult timp a fost un stil de viaţă. 

A fost un moment în perioada anilor 70, când la o cântare cu The Stooges, Iggy a sărit de pe scenă să se bată cu un motociclist.

Se pare că The Godfather of Punk şi-a ieşit atât de tare din minţi că în urma acestui eveniment a fost internat direct într-o instituţie psihiatrică, mai exact la balamuc.

Norocul său a fost David Bowie care l-a scos de acolo. Într-adevăr Lust for Life.

Sursă: Grunge.com

Share pe Facebook