KOOL WTF HIP

10 cafteli celebre între marile rock-star-uri ale lumii

Nu puţini sunt muzicienii conflictual-compulsivi. Iată 11 cazuri când acest tip comportamental a dus la violenţă

01. Charlie Watts Vs. Mick Jagger

A fost un moment în 1984 în Amsterdam, când un conflict între toboşarul Rolling Stones, Charlie Watts şi Mick Jagger a ieşit cu scântei.

Era un moment în care toţi colegii de trupă îl numeau pe Jagger pe la spate, "Brenda". Acest fapt era datorat comportamentului de primadonă al lui Jagger, care reuşise magistral să creeze o prăpastie între el şi restul membrilor trupei.

Conform relatării lui Bill German, un groupie-fan care însoţea trupa la acea vreme, momentul în care Jagger l-a numit pe Watts "toboşarul meu", n-a rămas fără urmări. Se pare că a fost un moment când pe Watts l-au lăsat pur şi simplu nervii, a oprit televizorul din camera sa, şi-a pus cu calm pantofii pe acesta, apoi a mers pe holul hotelului, a bătut la uşa lui Mick Jagger, iar când acesta a deschis, a primit de la baterist un pumn în falcă. Apoi Watts şi-a văzut de drum.
 

02. Jack White Vs. toboşarul The Black Keys, Patrick Carney

Conflictul între cei doi mocnea de ceva ani şi asta pentru că Jack White acuzase că trupa The Black Keys i-a furat sound-ul. În 2014, White şi-a cerut scuze pe contul său de Twitter.

Povestea e că, după o noapte petrecută într-un bar din New York, toboşarul The Black Keys, Patrick Carney, avea să posteze pe contul său de Twitter că "un bătăuş de 40 ani a încercat să caftească un tocilar de 35".

Tot pe Twitter a doua zi, răspunsul lui Jack White nu s-a lăsat aşteptat: "Nimeni nu te-a atins, nimeni n-a încercat să te bată.  Ai fost întrebat ceva, n-ai fost în stare să răspunzi şi ai plecat". Conflictul între cei doi s-a stins după o oră în care cei doi au vorbit la telefon şi, cel puţin aparent, au căzut la pace, dup[ cum se poate vedea aici.

 

03. Jack White Vs. front-man-ul Von Bondies, Jason Stollsteimer

Se pare că Jack White este conflictual-compulsivul de serviciu. Se vede asta şi din cântari.

El şi Jason Stollsteimer, front-man-ul Von Bondies, s-au acuzat reciproc c-au început bătaia. Se întampla în 2013 în barul The Magic Stick din Detroit.

Gâlceava a început de la faptul că White s-a supărat că pe albumul Von Bondies din 2001, Lack Of Communication, cântăreţul scoţian Jim Diamond n-a fost trecut pe disc la drepturi de autor, pe motivul... „lipsa de comunicare“.

Conflictul s-a lăsat cu urmări serioase, după cum se poate vedea în poza de aici.

Mai târziu, în 2004, Jack a pledat vinovat, a plătit o amendă de 500$ şi a fost nevoit să participe la o terapie de management a furiei.

 

04. Andrew Stockdale de la Wolfmother Vs. o trupă de coveruri Beatles


O trupă care cânta sau mai bine zis, scârţâia, nişte coveruri Beatles, a avut ghinionul să-l aibă în public pe liderul trupei Wolfmother, Andrew Stockdale care a făcut mare scandal pentru că nu i-a plăcut ce s-a întâmplat acolo, apoi a refuzat să plece.

Poliţia a fost chemată după ce acesta a dat un picior în tobe, iar lucrurile au revenit la normal după ce Stockdale a petrecut noaptea în arest şi a fost amendat cu 350 $.





05. Little Man Tate Vs. The Troubadours

La Universitatea Aston în Birmingham, între cele două trupe indie s-a încins tărâţa, după ce, o să râdeţi, membrii Little Man Tate i-au acuzat pe cei de la The Troubadours că le-a furat câteva sticle de whiskey, în timp de The Troubadours susţinea că alcoolul a fost primit de la promoter să fie împărţit.

A fost nevoie de intervenţia poliţiei să-i despartă. Cineva trebuie să se maturizeze.


06. Kid Rock Vs. toboşarul Motley Crüe, Tommy Lee

Povestea aici e scurtă. Se întâmpla în 2007 la MTV Video Music Awards. Pamela Anderson s-a aşezat la un moment dat lângă fostul soţ, Tommy Lee. Action & Reaction. Soţul Pamelei la acea vreme l-a pocnit pe fostul soţ.





07. Pete Doherty VS Johnny Borrell de la Razorlight

Conflictul între cei doi s-a întâmplat la Leeds Festival în 2005.

Pe scurt, Pete Doherty i-a dat un cap în gură liderului Razorlight, Johnny Borrell. Mai târziu, Doherty avea să-şi justifice gestul, calificându-şi vechiul prieten drept un “şarpe veninos” care a primit ceea ce merita.


08. Basistul lui Alice Cooper Vs. Kasabian

Alice Cooper povesteşte pentru NME: "Eram la un festival în Transilvania cu Marilyn Manson şi alte trupe. Stăteam într-un bar şi băieţii de la Kasabian o cam luaseră pe ulei. Ne-am trezit că nu se adresează, Băi americanilor, de ce ne băgăm noi cu voi în războaie. Le-am dat dreptate, dar le-am spus că nu vrem probleme. Aproape imediat l-au împins pe Chuck [basistul Alice Cooper] şi atunci am sărit să-l apărăm. Le-am mai explicat odată că nu e cazul să vorbim politică şi că toţi ne ocupăm cu rock’n’roll-ul. Urăsc politica!"

Fără resentimente, Cooper a continuat: "A fost de la alcool. Imi place Kasabian. Sunt o trupă foarte bună. N-a rămas nimeni cu ranchiună după asta. A fost ok"


09. Razorlight Vs. Razorlight

Şi din nou, Razorlight. Concret, bătaia a ieşit între, previzibil, liderul trupei, Johnny Borrell şi  toboşarul acesteia, Andy Burrows, într-un pub din nordul Londrei.

Despre conflict, Burrows avea să povestească mai târziu: "Johnny n-a vrut niciodată să se ştie că piesele noastre sunt scrise de amândoi."


10. Axl Rose şi fostul chitarist Guns N'Roses, Izzy Stradlin Vs. vocalistul  Motley Crüe, Vince Neil

Chitaristul Guns N'Roses, Izzy Stradlin şi-a luat un pumn în faţă de la vocalistul Motley Crüe, Vince Neil în1989, la MTV Video Music Awards pe motiv că acesta i-a supărat soţia. Alt celebru conflictual-compulsiv, Axl Rose, a profitat de ocazie şi a început să-l ia la mişto pe Neil, numindu-l gay drogat.

Gâlceava a continuat încă vreo câteva săptămâni, când aceştia au început să se ameninţe prin intermediul mass-media. Despre conflict, vocalistul Motley Crüe a concluzionat: "Trebuia să rezolvâm această problemă care între bărbaţi"

Sursă: NME




 
 

 

Share pe Facebook