KOOL WTF HIP

6 celebre căderi nervoase din lumea rock’n’roll

Ozzy, Iggy, Courtney Love şi lista continuă

Ozzy Osbourne

Cap de afiş pe lista momentelor care pot fi catalogate drept căderi nervoase este pionierul heavy metal, Ozzy Osbourne, care a fost catalogat ca fiind bipolar în momentul în care a muşcat capul unui liliac pe scenă.

Ozzy a avut însă altă explicaţie:

"Susţin cu toată onestitatea că toate nefăcutele pe care le-am făcut se datorează exclusiv din cauza drogurilor şi alcoolului. Ce altă explicaţie mai bună să am, de pildă, pentru faptul că am urinat pe piaţa publică în Alamo, dimineaţa la ora 9, îmbrăcat în femeie".

Meat Loaf

Acesta a fost dublură pentru John Belushi şi a jucat în The Rocky Horror Picture Show înainte să scoată pe piaţă în 1977, albumul Bat Out of Hell, cu care a câştigat de nu mai puţin de 14 ori discul de platină în Statele Unite. În culmea succesului, Meat Loaf s-a suit pe un zgârie-nor şi a ameninţat că vrea să se arunce.

"Nu mă raportez la mine ca la un personaj fashion şi nici ca la un star. Şi da, ce s-a întâmplat atunci a fost o cadere nervoasă", a recunoscut acesta într-un interviu în 2011.

Courtney Love

Moartea soţului ei, Kurt Cobain şi pierderea custodiei copilului au ţinut-o câtiva ani pe Courtney în atenţia mass-media pentru comportament deviant. Totul a culminat la lansarea discului Hole, America's Sweetheart, când Courtney tocmai împlinea 40 ani, aceasta şi-a arătat sânii întregii audienţe, strigând în microfon că nu are nicio cădere nervoasă. Mass-media n-a fost de acord.

Jerry Lee Lewis

Cariera lui Lewis a intrat în vrie după scandalul căsătoriei lui cu verişoara sa minoră în anii 50.

Lucrurile au luat-o rău la vale în 1976 peentru el, când a apărut la 3 noaptea la sala de concerte Graceland din Memphis, îmbibat în şampanie şi cu un revolver în mână, vrând să-l vadă pe Elvis. Lewis a clacat pur şi simplu când a fost încătuşat de poliţie. Regele rockului a păstrat distanţa, urmărind se pare povestea pe un televizor cu circuit închis.

Sinead O'Connor

Celebra cântăreaţă cheală a atras atenţia când, invitată fiind la o emisiune de success din Statele Unite, a rupt o poză cu Papa şi a susţinut că s-a bătut la propriu cu Prince. Mai grav a fost însă când în 2012 a cerut ajutor psihiatric pe contul său de twitter. În primavara anului trecut aceasta a fost data dispărută în Chicago, unde a speriat pe toată lumea că s-a sinucis. Vestea bună a că  O'Connor a fost găsită în siguranţă şi i s-a oferit sprijin medical.

Iggy Pop

Ultimul pe listă, dar nu cel din urmă este chiar naşul punkului, Iggy Pop. Într-unul din show-uri din 1973 cu The Stooges, acesta s-a târât atât de tare pe nişte cioburi de pe scenă, încât a necesitat ca o ambulanţă să-i acorde primul ajutor. Se pare că cel care l-a dus pe braţe până la ambulanţă a fost însuşi Alice Cooper.

La mijlocul anilor 70 The Stooges s-a destrămat, iar Iggy a ajuns internat într-o clinică pentru bolnavi psihic. Printre puţinii vizitatori pe care i-a avut a fost însuşi David Bowie, care l-a luat apoi la Berlin, unde aceştia au colaborat doi ani şi au împărţit acelaşi apartament.

Share pe Facebook