KOOL WTF HIP

A apărut un documentar despre excentricul vocalist Bad Brains, Paul HR Hudson, Finding Joseph I

"Spaţiul tău sacru este locul unde te poţi regăsi de fiecare dată" HR

Paul HR Hudson a fost mereu un personaj neînţeles, un spiritual, un luptător. Vocalistul pionierilor hardcore-punk din Washington ai anilor 80, Bad Brains, HR a căutat mereu căile neumblate, atât muzical, cât şi în plan personal.

Fiind filmul de debul al lui James Lathos, documentarul Finding Joseph I, scoate la lumină viaţa şi luptele interioare de ordin spiritual ale iconoclastului vocalist.



Proiectat la câteva festivaluri din Statele Unite şi Europa, Finding Joseph I, s-a bucurat de review-uri foarte bune din partea unor publicaţii precum New Yorker, Rolling Stone,Washington Post s.a.

De la bun început trebuie spus că HR a fost mereu un personaj carismatic, un luptător a cărui voce nu lăsa niciodata audienţa indiferentă.

Pe scenă dadea mereu totul, era genul care ţâşnea dintre monitoarele de pe scenă cu capul înainte, direct în public, ceea ce la acea vreme vedeai destul de rar.



Era un rastafarian, convingere religioasă care se regăsea în muzica sa, combinând sound-ul abraziv al punk-ului cu reggae, dub, fusion-jazz, metal şi chiar funk.

Pe scurt, HR era genul positive mental attitude, un profet luminat al vremii, care a inspirat foarte multe vedete rock de mai târziu. Moştenirea sa spirituală are ecouri şi azi, deşi au trecut deja patru decenii.

În afara scenei, HR era un personaj foarte vioi şi excentric. Finding Joseph I prezintă imaginea complexă a unui personaj la fel de complex. Fiind în permanenţă un personaj temperamental, liderul Bad Brains era de fapt un individ aflat într-un permanent conflict personal, ridicându-şi mereu întrebari despre propria sa dogmă şi adevărul absolut.

În concluzie, HR rămâne un personaj care, pe de o parte pare fie un ciudat cu un comportament deviant, care i-a făcut pe mulţi să creadă suferă de tulburări psihice, pe de altă parte, una din cele mari figuri din istoria rockului.

Finding Joseph I vine cu imagini de arhivă şi fotografii foarte rare şi de asemenea cu interviuri în exclusivitate cu Paul "HR" Hudson, Earl Hudson (Bad Brains, fratele lui HR'), Anthony Countey (managerul Bad Brains), Ian MacKaye (Minor Threat, Fugazi) şi cu membri au trupelor Sublime, Deftons, Fishbone, The Wailers, Living Colour s.a

Sursă: Blabbermouth
 

Share pe Facebook