KOOL WTF HIP

Câţi bani câştigă încă fostul basist Metallica, Jason Newsted, din drepturile de autor al celebrului The Black Album

Discul vinde încă între 2000 şi 5000 copii pe săptămână

Fostul basist Metallica, Jason Newsted, a fost întrebat, dacă poate trăi cu banii pe care îi încasează din drepturile de autor al celebrului The Black Album.

Jason Newsted, fostul basist Metallica, a fost întrebat recent într-un interviu acordat Metal Injection, dacă banii pe care îi încasează din drepturile de autor de la Metallica - The Black Album, îi ajung să trăiască decent pentru tot restul vieţii lui.

"Vânzările acelui album au fost ceva ce nu am mai văzut vreodată, ceva ce nu se întâmplă în mod normal, ceva ce nu niciunul dintre noi nu a prevăzut că se va întâmpla. Şi asta este o informaţie pe care oricine vrea detalii, o poate afla."


Newsted a avut grijă să menţioneze că din punct de vede financiar, i-a fost bine alături de Metallica, încă de când a devenit membru în 1987:

"Când am început să colaborez cu Metallica în 1986, ei erau foarte uniţi. De asemenea, managementul trupei şi alţi colaboratori aveau grijă foarte atent de business-ul formaţiei."

"Într-o primă fază am fost doar colaborator. Cinci luni şi jumătate mai târziu, în aprilie 1987, am devenit membru cu drepturi depline în trupă. Din acel moment au fost persoane care m-au luat sub aripa lor şi m-au ghidat. Şi de atunci am făcut ce am făcut şi am cântat ce am cântat şi am făcut ceva bani şi am vândut albumele noastre şi tricouri, iar banii i-am reinvestit. Cam asta e povestea."

Newsted a continuat: "E minunat că The Black Album încă se vinde, dar cu banii pe care îi încasez încă de pe urma vânzării acestuia, fac lucruri pentru alţii. Prin urmare, în ceea ce mă priveşte, chiar dacă acest disc ar înceta să se ma vândă, n-ar fi o problema, pentru că cineva mi-a întins o mână în acest sens, cu mult înainte de 1991."

The Black Album a câştigat platina de nu mai puţin de 16 ori şi conform unor raporturi, discul încă vinde între 2000 şi 5000 copii pe săptămână.

În ianuarie 2001, Jason Newsted a părăsit Metallica.

Sursă: Metal Injection

Share pe Facebook