KOOL WTF HIP

Istoria presărată cu cocaină a unuia din cele mai bune albume Black Sabbath, "Vol.4"

După trei albume în doi ani, Black Sabbath s-au mutat în Los Angeles să înregistreze cel de-al patrulea album, într-o perioadă presărată cu multă cocaină, divorţuri, paranoia şi alte poveşti în acest sens

Primii ani de existenţă ai trupei britanice Black Sabbath au fost presăraţi cu ceva tornade, dar în 1972 acestea s-au transformat într-un uragan.

Când a venit momentul ca trupa să înregistreze cel de al patrulea album, Vol.4, membri Black Sabbath s-au mutat în Los Angeles unde soarele şi cocaina erau din abundenţă.

Tony Iommi: "Locuiam într-o frumoasă casă din Bel Air. Aceasta avea o sală de bal şi un bar în grădină. Noi repetam la bar. Nici prin cap nu ne-a trecut că ce cântam noi acolo se auzea în tot cartierul".

Geezer Butler: "Jumătate din bugetul pe care îl aveam pentre a înregistra albumul se ducea pe cocaină, cealaltă pe timpul alocat în studio".

Tony Iommi: "Primeam cocaina la eprubele. La dracu, ce cocaină bună era în acele vremuri. Ne ţinea în picioare nopţi întregi".

Ozzy Osbourne: "Era cea mai albă, cea mai pură cocaină. O singură prizare şi erai regele universului".

Tony Iommi: "Scriam piesele ziua şi le cântam noaptea. Era o atmosferă minunată. Au fost vremuri fabuloase. În sala de bal avea un pian. Nu cântasem niciodată la pian înainte. Am învăţat atunci şi prima piesă pe care am scris-o a fost Changes".

Ozzy Osbourne: "Tony cânta la pian şi compunea cele mai inspirate riff-uri. Cântam piesele dumnezeieşte. Geezer scria versurile de inimă albastră în timp ce Bill tocmai se despărţea de soţia sa".

Tony Iommi: "Într-o zi, când mi-am pus chitara înapoi în suport, a căzut. Boing! A fost începutul unei zile foarte ciudate, în care, habar nu am din ce motiv, ne-am dezbrăcat cu toţii la pielea goală şi aşa am înregistrat FX...complet goi. Eram blană de drogaţi".

Bill Ward: "Urăsc şi acum piesa Curnocopia. Există nişte pattern-uri în piesă pe care le găsesc de-a dreptul oribile. Am înregistrat piesa până la urmă, dar m-a criticat toată lumea pentru prestanţa mea în acea zi. Simţeam c-am dat-o de gard. Era să fiu dat afară din trupă".

Tony Iommi: "Vol.4 a fost o completă schimbare pentru joi. Pur şi simplu a venit de la sine. N-am urmat nicio reţetă. Am mers pur şi simplu căt de departe am vrut".

James Hetfield (Metallica): "Am descoperit Black Sabbath căutând ceva de ascultat în colecţia de viniluri a fratelui meu mai mare. Discul ăsta mi-a mutat capul de pe umeri. Foarte, foarte heavy! Sabbath a fost tot ce anii 60 n-au avut. Muzica lor era foarte cool şi pentru că era complet ani-hippie".

Treaba cu drogurile poate părea fun, mai ales la acea vreme, dar, cum era firesc, a adus probleme. În timpul unui concert la Hollywood Bowl în timpul turneului de promovare a discului Vol.4, Iommi a căzut pur şi simplu, iar restul turneului a fost anulat.

Ozzy Osbourne: "Tony băga cocaină în fiecare zi. Cu toţii o făceam, dar Tony priza mai mult decât toţi. A ieşit de pe scenă şi pur şi simpul a căzut".

Geezer Butler: "Nu ştiam la acea vreme, dacă Tony va supravieţui sau nu, pentru că era într-o stare deplorabilă. Ceea ce ne-a făcut să anulăm restul turneului. Era practiv prima oară când luam o pauză, de când ne formasem ca trupă".

Tony Iommi: "Când venea vorba de bani, eram foarte relaxaţi. La acea vreme, orice voiam, primea. Dacă voiam un Rolls-Royce nou, dădeam un telefon şi spuneam Am văzut maşina asta, şi a doua zi o aveam. Am fost discreţi. Şi am continuat să muncim".

Sursă: TeamRock

Share pe Facebook