KOOL WTF HIP

Prietenii lui Lou Reed i-au luat apărarea acestuia privind acuzaţia conform căreia piesa "Walk on the Wild Side" este transfobică

Intoleranţă şi cenzură în numele toleranţei şi a corectitudinii politice

Apropiaţii lui Lou Reed au respins cu înverşunare acuzaţia conformă căreia versurile piesei Walk on the Wild Side ar fi transfobică.

"Mă foarte îndoiesc că Lou a gândit versurile piesei în aceşti termeni, acuzaţia este de-a dreptul stupidă", a declarat producătorul muzical al lui Reed Hal Willnet pentru The Guardian. "Piesa este o declaraţie de dragoste către toţi oamenii pe care Lou îi cunoştea în New York. El a fost un susţinător al comunităţii gay şi a întregii vieţi a acestui oraş."

Acuzaţia a venit de la The Guelph Central Student Association, un grup din campusul Universităţii din Huelph, Ontario, care şi-a cerut scuze public pentru introducerea celebrei piese din 1972 în cadrul unui eveniment oficial pe care l-au organizat.

Walk on the Wild Side a fost inclusă într-un play-list pentru o excursie tematică care a conţinut muzica anilor 70-80.

"Ne-am dat seama târziu că versurile piesei rănesc prietenii noştri din comunitatea transexuală şi vrem să le cere scuze pentru greşeala noastră", a declarat asociaţia într-un post pe facebook, care a şi fost ulterios şters.

Versurile în cauză au fost scrise în urma prieteniei sale cu artistul Andy Warhol, care avea ca angajaţi drept fashion-models doi transexuali celebri la acea vreme, precum Holly Woodlawn and Candy Darling.

Holly came from Miami, FLA,
Hitchhiked her way across the USA,
Plucked her eyebrows on the way,
Shaved her legs and then he was a she,
She says, ‘Hey, babe, take a walk on the wild side
.”

Mai exact vorbim despre intoleranţă şi cenzură în numele toleranţei şi a corectitudinii politice. S-a întors lumea cu fundul în sus.

Sursă: faroutmagazine.co.uk

Share pe Facebook