KOOL WTF HIP

S-au împlinit 21 ani de când Marilyn Manson a lansat magistralul album, "Antichrist Superstar"

"Sodoma şi Gomora în cel mai mic detaliu"

În 1994, Marilyn Manson debuta în scena rock cu Portrait of an American Family, în 1995 lansa EP-ul Smells Like Children, dar un loc de cinste în istoria muzichiei avea să-i asigure albumul din 1996, Antichrist Superstar.

Acesta avea să fie primul disc dintr-o trilogie care l-a definit pe Manson ca artist, aceasta continându-se în ordine inversă cu următoarele două albume, Mechanical Animals în 1998 şi Holly Wood în 2000.

În virtutea prieteniei pe care acesta o avea cu liderul Nine Inch Nails, Trent Reznor, s-a bucurat de sprijinul de producător al acestuia la Nothing Studios în New Orleans.

Într-un interviu acordat la acea vreme pentru Rolling Stone, Manson avea să dezvăluie ideea care stat în spatele Antichrist Superstar:

"Vizam cu ochii deschişi cum toată lumea a fost nimicită şi eram singurul supravieţuitor. Era ca o ultimă pedeapsă pe care o primeam în dezvoltarea mea ca individ. Am mai visat că eram undeva în viitor, într-un loc care semăna cu Fort Lauderdale. Industria de entertainment mersese mult prea departe, transformând oamenii în zombie doar de dragul distracţiei. Apoi am avut o viziune bizară cu nişte femei care, aflându-se în moarte cerebrală, dansau în nişte cuşti cu nişte căluşi în gură să nu poată muşca bărbaţii care se masturbau în jurul lor. Era Sodoma şi Gomora în cel mai mic detaliu. Şi cumva eram prezent la toată această grozăvie cântând. Asta a fost probabil primul resort important care a făcut ca Antichrist Superstar să-şi scoată la lumină capul său urât."

Cum putem bănui, cu o mică modificare, titlul discului a fost inspirat din musical-ul lui Andrew Lloyd Webber, Jesus Christ Superstar. Practic albumul are în spate toate incredientele societăţii moderne care poate face posibilă apariţia unei forţe supranaturale care conduce lumea spre distrugere. Manson a recunoscut pentru Kerrang, că scrierile filosofului german Friederich Nietzsche au avut o mare influenţă asupra acestui album.

O altă muză puternică a fost lupta lui Manson cu propria sa identitate: "Mă întreb câteodată dacă sunt un personaj despre care deja s-a scris, sau eu sunt acela care scriu despre mine. Este confuzant."

Un rol important cel puţin pentru acest album a fost şi prezenţa basistul Twiggy Ramirez, a cărui influenţă o poate vedea oricine are răbdare să citească lista de credits a pieselor.

Marea şansă care a dus la succesul acestui album a fost single-ul The Beautiful People, una din cele mai uşor reconoscibile piese ale lui Marilyn Manson, care a beneficiat şi de un clip pe măsură, regizat de Floria Sigismondi.

Acesta a fost nominalizat de către MTV Video Music Awards la secţiunea Best Rock Video în 1997, când Manson a reuşit să-şi cânte piesa realizând în acelaşi timp unul din cele mai memoriabile momente rock din istoria televiziunii.

De asemenea, cel de al doilea single, Tourniquete, a dat măsura calităţii acestui briliant album.

Antichrist Superstar a apărut pe 8 octombrie 1996 la Interscope/Nothing Records. În prima săptămână de la debut a ajuns pe locul 3 la vânzări în Billboard 200 Album Chart, pentru ca apoi să fie certificat cu platină.

"Din când în când, când ies pe balcon, mă gândesc să mă arunc în gol. Mă gândesc că ar fi ultimul fior real, nemaifiind în stare să mai simt şi altceva. Dar ştiu că mai am lucruri de făcut, mult mai multe decât se aşteată oamenii, bineînţeles pe lângă sfârşit lumii.", avea să declare la scurt timp după apariţia albumului, Marilyn Manson.

Sursă: Loudwire

Share pe Facebook