KOOL WTF HIP

Se împlinesc 7 ani de când Dio ne-a părăsit

"Va rămâne un exemplu pentru oricine doreşte să facă muzică de la un anumit nivel în sus" Slash

Pe 16 mai, 2010, unul din cei mai mari vocalişti hard-rock, heavy-metal, pe numele său, Ronnie James Dio, ne părăsea la 67 ani în urma unui cancer la stomac.


Diagnosticul primit de Dio venea după o perioadă destul de complicată din cariera sa. Discurile pe care le-a scos cu trupa sa care îi purta numele înregistrase o scădere în anii 90, iar la începutul anilor 2000, albume precum Magica sau Master of the Moon au lipsit complet din topurile americane.

Reunirea cu foştii săi colegi din Black Sabbath sub denumirea de Heaven & Hell şi albumul pe care l-a scos sub acest nume, The Devil You Know, avea însă să fie destul de bine primit de public şi critica de specialitate.

Dio avea să ajungă vocalist în Black Sabbath în 1979, înlocuindu-l pe concediatul Ozzy Osbourne. În noua formulă trupa avea să scoată două albume care au făcut istorie în heavy-metal, respectiv Heaven & Hell şi Mob Rules.

Orgoliile au facut ca Dio să părăsească trupa pentru o carieră solo, însă avea să revină alături de aceştia pentru un disc mult mai slab, în 1992, Dehumanizer.  

Înainte de a ajunge în Black Sabbath, Dio fusese vocalistul trupei Rainbow, alături de fostul chitarist Deep Purple, Ritchie Blackmore. Împreună aveau să scoate trei albume, două de studio şi un live.  


Vocea distinctivă a lui Dio avea să se mai audă şi în trupele Elf sau pe Ronnie Dio & The Prophets, acestea fiind proiectele sale de început.


"A fost un om extraordinar. Am fost un fan Rainbow. În anii 80 cântam coveruri Rainbow în trupa pe care o aveam atunci. Apoi mi-ar plăcut foarte mult discurile lui solo şi cu Black Sabbath. Nu l-am întâlnit niciodată până în 2007, când am dat mâna cu el la o festivitate în Hollywood. Era un personaj foarte blajin. Am rămas prieteni o perioadă, până a murit. Şi va rămâne un exemplu pentru oricine doreşte să facă muzică de la un anumit nivel în sus", avea să declare chitaristul Guns N'Roses, Slash, avea să declare într-un interviu pentru Loudwire despre Dio.

Sursă: Ultimate Classic Rock

Share pe Facebook