KOOL WTF HIP

Sofar Sounds – un nou concept de a promova muzica underground

Concerte în sufragerie

Sofar Sounds este o comunitate globală formată dintr-o reţea de muzicieni care vor să interpreteze muzică live pentru cel mai bun public posibil.

Modul de funcţionare al acestei comunităţi este unul inedit. Locul unde vor avea loc concertele trebuie să fie unul particular, mereu altul, cât mai intim pentru un public cât mai restrâns.

La fiecare eveniment poţi vedea trei sau mai multe concerte cu muzicieni şi trupe de care cel mai probabil nu ai auzit.

Pentru că Sofar Sounds a apărut de curând în Romania, deocamdată evenimentele se întâmplă doar în Bucureşti şi în Cluj-Napoca.

Cine vrea să participe la aceste evenimente se poate înscrie pe www.sofarsounds.com, caută concertele care au loc în Bucureşti sau în Cluj-Napoca şi aplică dacă este interesat de vreun gig. Participantul este inclus automat într-o bază de date şi află cu o săptâmână înainte pe e-mail, dacă a prins loc. Acesta trebuie să-şi confirme prezenţa cu 36 de ore înainte.

Dacă eşti muzician, ai o trupă şi vrei să cânţi la evenimentele Sofar te poţi de asemenea înscrie pe www.sofarsounds.com/bucharest ori pe https://www.sofarsounds.com/cluj-napoca. Una din piesele pe care le vei cânta va fi urcată pe canalul oficial Youtube al Sofar, care are în prezent peste 237 mii de subcriberi. Iar, dacă vrei să găzduieşti evenimente Sofar, te poţi înscrie tot pe site.

Cum a început Sofar?

Doi prieteni londonezi s-au dus la un concert şi n-au reuşit să audă mare lucru, cu atât mai puţin să simtă muzica. Aşa au început să organizeze mici concerte în propria lor sufragerie, care să nu fie întrerupte de telefoane mobile sau alte surse de zgomot. Ulterior au descopert potenţialul acestui concept şi aşa l-au răspândit în lume, în prezent fiind activ în 280 de oraşe ale lumii.

Share pe Facebook