KOOL WTF HIP

Un studiu recent ne dezvăluie de ce "Creep" a lui Radiohead este preferata bărbaţilor de aproape 40 ani

De asemenea, din acelaşi studiu aflăm că muzica ascultată în adolescenţă ne influeţează cel mai mult pe parcusrul vieţii

Un recent studiu care a analizat gusturile muzicale pe diferite genuri şi generaţii a scos la iveală că piesa Creep a celor de la Radiohead este foarte populară în rândul bărbaţilor care au acum 38 ani.

Autorul studiului, Seth Stephens-Davidowitz, a dezvăluit pentru New York Times că acest studiu a pornit în urma unei divergenţe între el şi fratele său privind piesa Born To Run a lui Bruce Springsteen, care lui îi place foarte mult şi fratelui său deloc.

"Am considerat că datele sociologice vor clarifica de ce eu şi fratele meu avem neînţelegeri privind gusturile muzicale. De asemenea, am vrut să aflu cât de mult contează anul în care ne-am născut în privinţa muzicilor pe care le ascultăm şi am extins acest aspect la nivel de generaţie" a notat Stephens-Davidowitz.

În urma unei analize pe serviciul de streaming audio, Spotify, Stephens-Davidowitz a observat că femeile sunt foarte influenţate de muzica pe care o ascultă pentru prima oară la 13 ani, în timp ce bărbaţii preferă muzica pe care o aud la vârsta de 14 ani.

Studiul a mai scos în evidenţă şi că piesa Creep a celor de la Radiohead este una din cele mai populare în preferinţele bărbaţilor care au acum 38 ani. Mai exact, piesa ocupă locul 164 în preferinţele bărbaţilor de 38 ani, dar nu se regăseşte deloc în primele 300 de preferinţe muzicale ale celor care s-au născut cu o decadă mai devreme sau mai târziu. Mai trebuie subliniat şi că bărbaţii care au ales Creep ca fiind preferata lor aveau 14 ani când aceasta a apărut în 1993.



Stephens-Davidowitz a mai găsit The Cure - Just Like Heaven a fiind foarte populară în categoria femeilor care au acum 41 ani şi care aveau 11 când a apărut piesa şi de asemenea Truly Madly Deeply a celor de la Savage Garden în preferinţele bărbaţilor de 38 ani.

"Acest studiu ne relevă că majoritatea dintre noi deşi înaintăm în vârstă, preferăm muzica pe care am ascultată în frageda noastră adolescenţă", a concluzionat Stephens-Davidowitz.

Sursă: NME

Share pe Facebook