KOOL WTF HIP

Ziua în care Ozzy a fost dat afară din Black Sabbath

"Eram în Los Angeles atunci. Nu mi-a venit să cred" Ozzy Osbourne

În aprilie, 1979, membri Black Sabbath au decis că le-a cam ajuns comportamentul în afara oricărui control a lui Ozzy Osbourne şi au decis să-l dea afară.

Se pare că decizia trupei l-a lovit pe Ozzy în moalele capului.

"Eram în Los Angeles atunci. Nu mi-a venit să cred", îşi aminteşte vocalistul Black Sabbath în cartea sa, I am Ozzy.

"Era limpede că ceilalţi l-au trimit pe Bill [Ward]. Nu era tocmai genul care să dea afară pe cineva. Motivul a fost că Tony [Iommi] credea că sunt un loser plin de cocaină şi o pierdere de timp pentru toată lumea".

În memoir-ul lui Iommi, Iron Man, chitaristul se apără:

"Ozzy a crezut că eu am hotărât această decizie. Eu doar mi-am spus o opinie. Cineva trebuia să facă ceva la acel moment, altfel, rămâneam unde eram atunci, sau nu mai existam deloc ca trupă".

Iommi a continuat să descrie starea în care trupa se afla la acel moment:

"Eram împreună deja de un deceniu, dar ajunsesem la un punct critic. Erau foarte multe droguri în jurul nostru, cocaină, Mandrax, multă băutură, nopţi pierdute şi femei. Era deja foarte complicat să mai comunicăm între noi".

Mai şocant a fost însă ce a urmat. Black Sabbath l-a cooptat pe Ronnie James Dio şi împreună au scos unul din cele mai bune discuri heavy metal, Heaven And Hell. Surpriza şi mai mare a fost reinventarea lui Ozzy, care, alături de magistralul chitarist din Los Angeles, Randy Roads, a început una din cele mai prodigioase cariere solo.

De-alungul timpului, Sabbath a tot schimbat vocalişti, dar în 1997 Ozzy avea să revină în trupă pentru prima oară după foarte mult timp, pentru o serie de concerte.

În 2013, fără bateristul Bill Ward, Black Sabbath înregistra cu Ozzy albumul 13.

 

Share pe Facebook